Начало / Смартфони / Z Launcher андроид стартер от Nokia

Z Launcher андроид стартер от Nokia

След като продадоха своят мобилен бизнес на Microsoft, Nokia се насочиха към разработката на други интересни  технологии, като софтуер за мобилната операционна система на Google.  Техен проект е стартера за Android –  Z Launcher, който е достъпен за изтегляне в бета версия от Google Play.

Z Launcher замества стандартната стартираща програма на Android и дава директен достъп на потребителите до иконите с приложения, контакти и задачи.  Стартерът на Nokia  има различен подход към началният екран, като показва приложения,  които потребителят е най вероятно да използва в различно време на деня. Тя се адаптира според неговите  интересите  и се опитва да отгатне предпочитанията му.Z-Launcher-2

Друга интересна иновация в Z Launcher е способността на потребителите да извикват приложения и контакти като пишат върху екрана. Aко, изпишете Т някъде върху екрана, стартера ще Ви предостави достъп до всички приложения започващи с Т: Twitter, най-чести използваните Ви контакти започващи с Т и дори предложения за търсене в Google.

Z-Launcher-1

След като свалите и инсталирате приложението от Google Store ще забележите, че стартовият екран на телефонът Ви е променен. Малко слайд меню Ви предоставя основа информация, като прогноза за времето час и пропуснато обаждания.  Следва списък с приложения, които вероятни искате да използвате и в дъното може да разположите иконите на  четири приложения по ваш избор.  По средата им се намира кръгъл бутон, който дава достъп до всички софтуерни продукти и настройките на телефона.

Z Launcher е още в бета версия и може да очаквате известна нестабилност по-време на работа.  При нашите тестове наблюдавахме известно време на забавяне при изписването на текст, но като цяло сме доволни от стартера и той замени стандартният андроидски лаунчер.

Ако искате да изпробвате  Z Launcher, последвайте линка към Google Play.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.