YotaPhone 2

Съвсем скоро на пазара ще се появи и вторият телефон на руската компания Yota – YotaPhone 2. Това, което YotaPhone отличава от всички други телефони е неговият втори екран разположен на гърба с дисплей от електронно мастило. Този път от компания се целят на високо, обявената цената на новият смартфон е 700 Евро, което го приближава до флагманите на големите производители, като Apple и Samsung.
YotaPhone-2--img_02

Наистина задният екран от електронно мастило, позволява на потребителите да чета е-книги без това да изтощават батерията на телефона. Функция, която няма да откриете в нито един друг телефон. Но, хардуера, който се крие под капака, не оправдава тази висока цена. Двата екрана на YotaPhone 2  са преден 5 инчов 1080 p Super Amoled дисплей (442PPI) и заден 4,7 инчов сензорен EPD екран с резолюция от 960 x 540 пискела. Процесорът е 2.2GHz четириядрен Qualcomm Snapdragon 800 и има 2 GB оперативна памет. Мястото за съхранение на данни е само 32 GB, без опция за разширяване чрез слот за карта памет.

YotaPhone-2--img_01

Високата цена на телефона го поставя в пряка конкуренция с устройства като новият Iphone 6 и Galaxy Edge. Но, поради някои недостатъци на задният дисплей, не впечатляващата производителност на хардуера и липсата на специализиран софтуер, YotaPhone 2 губи битката в челните позиции. Според нас, цената му трябва да бъде значително по евтина за да може да се докаже сред изобилието от Android смартфони. Все пак за приблизително 700 лева, а не евро, можете да се сдобиете с LG G2, които е с много подобен хардуер и все пак е произведен от реномиран производител.

За да откроите един смартфон на пазара на мобилни технологии, може да Ви се наложи да вмъкнете лазер в камерата, извиете екрана сякаш телефонът Ви се топи или добавите заден екран от електронна хартия и да съумеете да предложите крайния продукт на отлична цена. За съжаление производителите на YotaPhone 2 не са се справили с последната част от задачата. За нас YotaPhone 2 си остава просто един от многото Android смартфони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.