Начало / Download / Wubi 10 – безплатен Ubuntu инсталатор под Windows

Wubi 10 – безплатен Ubuntu инсталатор под Windows

Ubuntu е безплатна Linux дистрибуция с отворен код, и ако това ви звучи странно, то този материал е за вас. Ако до сега сте използвали само Windows операционни системи, идеята да пробвате нова операционна система може да ви звучи малко страшно. Но с Wubi можете да изтеглите и опитайте Ubuntu лесно, и със знанието, че можете да се върнете към Windows, когато пожелаете.

Wubi е просто един инсталатор за Ubuntu, и при това, процеса не е изобщо сложен. Програмата дава възможност на потребителите да инсталират – и деинсталиране – Ubuntu, като биха направили със всяко друго приложение за Windows. По същество, вие получавате операционна система, в рамките на друга операционна система и можете да преминавате от едната операционна система в другата с относителна лекота. Wubi иска от потребителите да избират диск, на който да инсталират Ubuntu, и от там наистина е само въпрос на време. След около половин час, нужен за да се изтегли най-новата дистрибуция на Ubuntu, ще трябва да рестартира те компютъра  си. Вместо да се стартира автоматично Windows, на екрана се появява прозорец с възможност за избор между Windows или Ubuntu. Избирате Ubuntu, и чакате още около половин час (в зависимост от компютъра ви ) и готово имате инсталирано и работещо Ubuntu.

След като процеса завърши, може да опознаете чисто новата си операционна система Ubuntu, а когато приключите, просто рестартирате компютъра и се връщате обратно в  Windows. Wubi се инсталира и деинсталира без проблеми. Като цяло, Wubi е впечатляваща програма която върши точно това за което е създадена, затова препоръчваме Wubi на всички потребители. Все пак не носим отговорност за щети нанесени на операционната ви система или друга част от компютъра ви.

  • Цена: Безплатен Ubuntu инсталатор
  • Операционна система: Windows 98/2000/XP/Vista

Свалете Wubi 10 от ТУК>>>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.