Начало / Download / WorldWide Telescope 2.2

WorldWide Telescope 2.2

WorldWide Telescope е свободен софтуер от Microsoft позволяващ на потребителите да изследват Вселената с впечатляващи снимки от телескопа Хъбъл,  космическия телескоп на НАСА Spitzer, обсерваторията Чандра X-Ray, както и други известни земни и космически телескопи. Цветни мъглявини, далечни галактики, черни дупки, и облаци радиация са достъпни за потребителите на WorldWide Telescop само с няколко кликвания.

Основният интерфейс на WorldWide Telescope включва седем раздела за навигация: Explore, Guided Tours, Search, Community, Telescope, View,  и Settings. Някои от разделите, като Explore и Search, включват подменюта с допълнителни опции в долната част на интерфейса. По-голямата част на екрана, е посветен на показване на подробни изображения на обекти от цялата позната вселена.

Можете да се придвижвате в небето, като кликнете с левия бутон на мишката и влачите екрана. Щракнете с десния бутон върху всеки обект, за да научите повече за него. Можете да записвате любимите си места във Вселената в „My Collections“ и да ги посещавате по-късно. Можете да присъствате на водена от експерти обиколка на най-интересните обекти във вселената.

В кода на WorldWide Telescope 2.2 има няколко досадни бъга – зумването с скрола на мишката е неточно, анулирането на изтегляне на обиколка с екскурзовод води до забиване на програмата и др. Въпреки това, софтуерът разполага с невероятно съкровище от снимки направени с нак-съвременните телескопи. WorldWide Telescope 2.  е безценно средство за любители астрономи, студенти, преподаватели, или просто любопитни потребители.

  • Цена: Безплатен софтуер
  • Операционна система: Windows XP/Vista

Свалете WorldWide Telescope 2.2 от ТУК>>>

Един коментар

  1. Ицо Газара

    Много яки снимки има в тази програма. Благодарско.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.