Начало / Download / WordPress – свободна блог платформа

WordPress – свободна блог платформа

Блоговете използващи WordPress платформа стават все по популярни. Въпреки, че може да си създадете блог напълно безплатно (WordPress.com и др.), ние ви съветваме да си закупите отделен домейн и хостинг, и да използвате WordPress за задвижването му. Разбира се, ще попитате, не се ли плаща за да използвате WordPress на свой хостинг? Отговора е не. WordPress е софтуер с отворен код и е напълно безплатно както да го свалите, така и да го използвате на свой хостинг.

Преди да продължим, нека отбележим, че WordPress изисква хост със MySQL база данни и PHP поддръжка. PHP се предлага от почти всички хостинг провайдери, но не и MySQL база данни. Затова изберете много внимателно своя хостинг. WordPress изисква и използването на mod_rewrite, затова консултирайте се, преди да поръчате хостинг.

Самата инсталация протича за не повече от пет минути. Трябва да създадете MySQL база данни, и администраторски акаунт. Ако имате някакви трудности с инсталацията, моля пишете в коментарите, или се свържете с екипа по e-mail. Ще ви отговорим в най-кратки срокове.

Писането на постове във вашия блог е много приятно и лесно. Имате възможност да създавате и стационарни страници, така че, важната информация да не се загуби на последна страница от блога ви. Създаването на линкове става с помощта на вградения в WordPress редактор.

Визуалният вид на блога се оформя със теми. В Интернет пространството има много сайтове както с безплатни, така и с платени теми. Изборът е изцяло ваш. Редактирането на теми става също с вграден в WordPress редактор, който ви позволява да редактирате директно HTML кода.

Може да свалите последна версия на WordPress ОТ ТУК.

3 коментара

  1. WordPress е номер 1.

  2. любимата ми блог платформа

  3. Благодаря за един интересен блог

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.