Начало / Новини / Word Online – безплатният текстов редактор на Microsoft на български език

Word Online – безплатният текстов редактор на Microsoft на български език

Знаете ли, че може да ползвате текстовият редактор Word на Microsoft онлайн, при това напълно безплатно!!!  Word Online  се отваря във всеки браузър и на външен вид изглежда точно като стандартното настолно приложение. Потребителите няма да се затруднят в използването му, а неговите функции са напълно достатъчни за ежедневна употреба дори във офиса.

Освен това, документите създадени с Word Online се запазват автоматично в облак сървъра OneDrive, като така те са достъпни навсякъде по всяко време.  Запазените документи могат да се записват в стандартните Word формати върху  диска на компютъра и без проблем се отварят със всеки инсталиран Microsoft Word или друга програма за текстообработка.

Microsoft-Office-Online

За да започнете да използвате безплатно Word Online, ще  трябва да  си регистрирате Microsoft акаунт.  След това само трябва да последвате линка в метро менюто на One Drive. Отваря се опростен, но стандартизиран браузър прозорец, в който ще разпознаете познатите менюта и икони на Word, но в онлайн формат.

Sazdavane-na-akaunt

В тази версията на Word не са налични  всички функции и възможности за редакция на текст, както в платената инсталационна версия на програмата. Все пак,  Word OnLine е един от най-мощните безплатни текстови редактори, и неговите инструменти са повече от достатъчни за стандартна текстообработка.

Start-v-WordOline

След като влезете със своето има и парола, интерактивен съветник Ви подканва да изберете  типа документ, който искате да отворите: празен нов документ, шаблон или редакция на вече съществуващ файл.

Otvoren-Dokument-v-WordOline

Раздели

След като направите своя избор, в новоотвореният документ ще срещнете познатият интерфейс разделен на отделни табове,  които са:

  • Раздел Начало: тук са разположени менютата за избор на шрифт и подравняване на текста, текстови стилове, функциите изрязване и поставяне на текст.
  • Раздел Вмъкване:  номериране на страници, вмъкване на картинки, клипарт, бележки към страници, линкове и символи
  • Раздел Оформления на страницата: дефинира се ориентацията на листа, отстъп на текста от ръба при подготовка за печат
  • Раздел Преглед: проверка на правописа на български език и добавяне на коментари към документите
  • Раздел Изглед:  тук може да направите преглед на  цялостния изглед на готовият документ

Шаблони

Ако разгледате безплатните шаблони, ще откриете много полезни готови решения, които може да конфигурирате и използвате за вашите лични нужди. Има готови за редакция примери за: календар, автобиография и мотивационно писмо, покани за рожден ден, списъци със задачи, брошури, визитки и още много.

Готовият документ автоматични се запазва в облака OneDrive във формат docx, който след това може да свалите на диска на компютъра си. Другата възможност е да запазите документа като pdf.

Word OnLine спокойно може да замени настолният Ви текстов редактор. Той е напълно функционален, макар и с орязани функции.

С Word Online ще можете да напишете реферат , автобиография или покана за коледно парти.  При това ще работите директно в браузъра си, без да трябва да инсталирате допълнителен софтуер.Като единственият недостатък бихме посочили непрекъсната нужда от връзка към Интернет, т.к работите със сървъри с отдалечен достъп и документите Ви са запазват в реално време онлайн.

Word Online, както всички други продукти в пакета Office Online са достъпни на множество платформи Windows, Android и iOS. Това означава че може да разглеждате и редактирате документите си, както на вашият компютър, така и на таблета или телефона си.

Според на нас Word Online, заедно с другите безплатни услуги от офис пакета на Microsoft, като Exsel Online, PowerPoint Online и Outlook биха предоставили цялостно решение за нуждите на един малък бизнес или домашен офис без нуждата от допълнителни инвестиции.

Отворете Word Line като последвате линка: Office Online

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.