Начало / Download / WinOptimizer: Windows Optimizer/All-in-One програма за оптимизация на Windows

WinOptimizer: Windows Optimizer/All-in-One програма за оптимизация на Windows

Повечето помощни програми за поддръжка на операционни  системи са разработени с цел да улеснят работата Ви  при управлението на  данни и оптимизация на компютъра. Докато използвате компютъра си,  независимо от Вас се натрупват произволни данни, като временни файлове, логове, стойности на системния регистър, вписвания  при стартиране и т.н., които забавят скоростта на изпращане и извличане на информация. Ето защо, се препоръчва честото почистване на твърдия диск от  ненужни данни, за да сте уверени, че системата Ви ще работи гладко и безпроблемно. С цел оптимизиране на работата на компютъра, трябва да се  избере програма за поддръжка и оптимизация, която може автоматично да сканира диска за нежелани файлове, да премахва  невалидни ключове в регистъра, открива празни  кешови папки, забранява неоторизиран трансфер на данни и т.н.. Ако търсите  подобна помощната програма, WinOptimizer е за Вас.

WinOptimizer е приложение за Windows, включващо редица инструменти и функции за оптимизиране на работата на вашия компютър. Въпреки, че има опция за оптимизация на операционната система само с  едно кликване, която ще изпълни  всички препоръчвани действия върху различните компоненти, имате възможност и  ръчно да изберете желаният  инструмент от списъка, който да  извършва определена от вас задача свързана с поддръжката и почистването на ОС. Списъка с инструменти включва:  Инструменти за почистване на файлове (Drive Cleaner, Internet Cleaner и т.н), Инструменти за Оптимизация (Defrag 3, Startup Tuner, Process Manager и т.н), Инструменти за настройка на сигурността и защита на личните данни.(Anti Spy, File Wiper, File Encrypter and Decrypter), и още System Tune up tools, Disk Space Explorer, File Recovery, и File Splitter & Joiner.

По време на инсталацията, WinOptimizer  ще Ви предложи да инсталирате Toolbar MyAshampoo и  да зададе своята интернет страница като начална. Така че, уверете се, че  сте избрали Инсталиране по избор и не забравяйте да махнете тези опции за да избегнете инсталиране на нежелан софтуер на вашия компютър.  След като приложението е инсталирано, ще получите  няколко уведомления по отношение на платената версия на WinOptimizer. Можете да ги игнорирате и да продължите да използвате безплатната версия на приложението.

Основният интерфейс има 4  раздела, а именно  Overview, Modules, Backups и Favorites. Раздел Overview съдържа статистика на вече изпълняваните задачи, в раздел Modulesе  е списъкът с инструменти, раздел Backups   показва на състояние на файлове на Windows преди промените, а раздела Favorites ви позволява бързо да получите достъп до често използвани инструменти.

Можете да получите достъп до всички налични инструменти от раздела Modules, намиращи се в горната част на основния интерфейс. Тук, инструментите са прегледно групирани в различни категории, включително Clean up system, Optimize Performance, Privacy and security, Tune system settings, Diagnosis and information, и File tools.  Щракването върху избрана категория показва всички свързани  инструменти в дясната странична лента, от където може да се стартират  и  извършат  необходимите операции над вашата система.

  • Категория Clean up system включва инструменти за почистване на твърдия диск, оптимизиране на регистрите и изтриване на  кеша и  историята на браузъра   и „бисквитките“ записани в него. One-Click Optimizer изпълнява всички специфични операции с един замах.
  • Категорията  Optimize Performance включва Дефрагментиране на твърдия диск, Startup Тунер, Мениджър на процесите и Интернет Тунер.  Дефрагментатора  ви позволява да изберете между няколко вида дефрагментиране Fast Defrag, Normal Defrag и Intelligent Defrag за почистване  твърдия  диск.
  • Инструменти свързани с сигурността и неприкосновеността на личните данни ще намерите   в категория Privacy & Security. Тя разполага с  опции като Anti Spy  за забрана на неупълномощено предаване на данни от вашия компютър, File wiper  служещ за „шредер“  на поверителни файлове и инструмент за криптиране и декриптиране на файлове.
  • От категория Tune System Settings  може да промените няколко системни  настройки и настройки на производителността, да промените позицията на иконите на работният плот и да да редактирате контекстното меню на Windows Explorer .
  • Категория Diagnosis and Information съдържа инструменти, с които можете да анализирате и наблюдавате  използваното място на твърдия  диска,  и предоставя изчерпателна  информация за инсталирания софтуер и хардуер.
  • В категория  File Tools   може да  намерите помощната програма за възстановяване на случайно изтрити файлове, инструмент за разделяне и събиране  на файлове и осигурява бърз достъп до различни налични в Windows инструменти , включително Scandisk, Defrag и System Restore.

Плюсове и Минуси: WinOptimizer идва с огромна колекция от инструменти за почистване на различни видове нежелана информация и оптимизиране на работата на вашата система,  с нея ще можете да изтриете нежелани файлове, изчистите  хронологията на браузъра, промените  настройките на системата, възстановите  изтрити файлове, и ред различни други функции, без да се налага да изтегляте поне още няколко специални програми. В допълнение, с One-Click оптимизацията  бързо се изпълняват множество операции  за техническо обслужване на системата.

Обаче, приложението показва досадни съобщения по отношение на платената си версия, функцията Saver е достъпна само за 32-битовата версия на Windows и ако, не внимавате инсталира нежелан софтуер.

В заключение:  WinOptimizer  е многопластова програма за поддръжка и оптимизация на  Windows . Тя съдържа всички необходими инструменти с които да осигури без проблемна работа на операционна система за дълъг период от време. Ако изпитвате  редовни забавяния във работата вашият Windows , то WinOptimizer е вашата програма. Тя работи на двете 32-битови и 64-битови версии на Windows XP, Windows Vista, Windows 7 и Windows 8.

  • Цена: Безплатен пакет от инструменти за оптимизация на Windows
  • Операционна система: Windows 2000/XP/Vista/7/8

Свалете WinOptimizer 1.0 от ТУК>>>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.