Начало / Софтуер / Windows 10 излиза на 29 ЮЛИ

Windows 10 излиза на 29 ЮЛИ

След като обявиха за разработването на Windows 10 преди осем месеца, Microsoft най-накрая съобщиха у датата на излизането му за 29 Юли. Windows 10 ще се предлага като безплатен ъпгрейд на потребителите които вече използват Windows 7 SP1 и Windows 8 и 8.1. Всички останали ще могат да закупят новия Windows 10 PRo на цена от 199$. Разбира се има начин да се сдобиете с Windows 10 напълно легално и безплатно. Просто трябва да се включите в Windows Insider програмата на Microsoft и да инсталирате сега наличната бета версия. Тя ще се ъпгрейдне също до нормален и лицензиран Windows 10 на 29 Юли напълно безплатно. Версията за мобилни телефони, наречена Windows Mobile 10, все още не е готова и датата и на излизане не е обявена.

Windows 10 десктоп

Всички които ползват Windows 7 SP1 и Windows 8 и 8.1 в момента трябва да си инсталират ъпдейт KB3035583, който добавя приложение наречено Get Windows 10. Когато кликнете върху иконата, прозореца на приложението ще се отвори, и можете да направите резервация за изтеглянето на Windows 10. Това ви гарантира, че на 29 Юли ще сте едни от първите сдобили се с новата операционна система. Също така дава възможност на Microsoft да прецени колко и какви сървъри ще са необходими, за да бъде старта на Windows 10 безпроблемен. След резервацията, можете и да размислите и да не инсталирате Windows 10 на устройството си.

Процеса на самия ъпдейт ще отнеме между 20 минути и един час, в зависимост от скоростта на Интернет връзката Ви и хардуера на компютъра Ви. Размера на файла които трябва да бъде изтеглен за ъпгрейд към Windows 10 е около 3GB.

Ако настоящият Ви компютър работи нормално с Windows 7 или 8.1, то би  трябвало без проблем да работи и с Windows 10. След качването на Get Windows 10 App също ще провери и потвърди, че Вашият компютър е съвместим. За да разберете дали Ви допада Windows 10, можете да го инсталирате на виртуална машина. Ако не знаете как, сме подготвили кратък урок за това Как да инсталирате Windows 10 на виртуална машина .

Ето и списък с най-важните промени според нас в Windows 10:
• Появата на новия браузър Microsoft Edge които да замени Internet Explorer.  Edge може да работи с добавки предназначени за Mozilla Firefox или Google Chrome
• Ъпгрейд до DirectX 12
• Възможността да използвате една и съща програма на компютъра, таблета и телефона Ви
• Възможността приложения писани за IOS и Android лесно да бъдат преработени за Windows 10

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.