Начало / Download / Winamp 5.66

Winamp 5.66

Любимият музикален плейър на милиони потребители, Winamp  трябваше да прекрати своето съществуване в края на 2013. Или поне това бяха първоначалните плановете на компанията собственик AOL. Датата: 20 декември 2013 беше определена като финалния ден от живота на една легенда, но Winamp успя да избегне тази злощастна  съдба и попадна в ръцете на Radionomy.

В началото на  тази годината интернет стрийминг компанията обяви големите си планове за бъдещото на плейъра, а ние като негови верни фенове решихме да проверим как вървят нещата 9 месеца по-късно.

Winamp 5.66

Към момента актуалната версия на Winamp е 5.66. Все още няма съществени промени върху основните функции или външният вид на програмата. Тя е достъпна за следните платформи Windows, iOS и Android.

WinAmp-5,66

Да си призная честно, въпреки че преди време не можех да си представя съществуването на компютър без Winamp, този класически плейър изобщо не присъства в последната ми машина. Нуждата от него явно е надживяла времето си и AOL са били в правото си да се откажат от бъдещото развитие на програмата.

Winamp в 2014

Все пак реших да тествам работата на Winamp в интернет реалността на 2014 и инсталирах последната версия на плейъра. Инсталацията протече гладко, без предложения за допълнително сваляне на паразитни спонсорски програми, което е добре. След това програмата ми предложи да избера файловете, с които искам да се асоциира и в последствие автоматичното им просвирване да става през нея. В последната стъпка избрах един от класическите скинове и Winamp беше готов за действие.

Winamp с готовност претърси медийните ми библиотеки, но откри само няколко лични видео клипа на котката и нито един mp3 файл. Точно, така с развитието на музикалната индустрия онлайн и все по широкия достъп до безплатна музика в интернет е отпаднала нуждата да съхраняваме лични mp3 колекции офлайн. Интернет радио станции като Spotify и Rdio предлагат почти неограничен достъп до албумите на всички популярни и не толкова популярни музиканти. А, и винаги можете да пуснете концерта на любимата си група в Youtube.

WinAmp-Streaming-Future

С придобиването си от Radionomy, Winamp получи достъп до над 60 хиляди онлайн радио станции. Единствената нова функция на плейъра е възможността директно да търсите любимата си група, жанр музика или радиостанция в  тези 60 000 онлайн потока.

Потърсих Muse, групата чиито концерт слушах в момента и като резултат получих няколко алтернативни радиостанции, които евентуално биха излъчили някое друго парче на групата в неопределено време.  Може би за края на 90 години  тази екстра ще бъде наистина впечатляваща, но в сравнение с директен безплатен достъп до всяка песен от албумите им в Rdio не е достатъчно.

В съвсем скорошен туит Radionomy съобщиха, че 2015 ще бъде годината на Winamp. Нашият екип очаква с нетърпение новите и вълнуващи възможности, които любимият плейър ще ни предложи. За сега Winamp остава най-добрият избор за слушане на старите ви mp3 колекции.

  • Цена: безплатен MP3 плеъйр
  • Операционна система: Windows 2000/XP/Vista/7

Свалете Winamp 5.66  от ТУК>>>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.