Начало / Download / VLC Media Player – нови характеристики и подобрения във версия 2.0

VLC Media Player – нови характеристики и подобрения във версия 2.0

Разработен от VideoLAN, VLC е един от малкото безплатни  мултимедийни плеъри, които поддържат огромен масив от  кодеци, методи за компресия и файлови формати.  Със сигурност в наши дни има огромно разнообразие от медия плеъри, но VLC  е  може би най мощният плеър с отворен код идващ с обширен списък функции и опции.

Освен основни промени в кода,  интерфейсът VLC Media Player 2.0 е преработен и изчистен от бъгове,  носейки максимум удоволствие при възпроизвеждане на медийно съдържание.

Ако използвате VLC  като аудио плеър ще забележите ново добавения таб Compressor разположен до таба Graphic Equalizer. С него ще може да  разрешите на  Dynamic Range Compressor-а  да променя стойностите на  RMS/peak, Attack, Release, Threshold, Ratio, Knee radius и Makeup gain.

Други промени в интерфейса се забелязват в панелите Preamp, EQ sliders, Video Effects и Synchronization.

Освен стандартните 3 изгледа на плейлиста, в  VLC 2.0 е  добавен  изглед  наподобяващ iTunes Cover Art.  Може да достигнете до изгледа с плаващи албумни корици чрез натискане на бутона change playlist view, който се намира в в непосредствена близост до лентата за търсене.

Като  говорим за промени свързани  с видео възпроизвеждането,  сега  в режим на пълен екран се показва лентата за видео контрол, която се активира винаги,  когато с движение на показалеца на мишката избирате желаната опция.  Малък бутон до плъзгача за регулация силата на звука позволява да изберете между плаваща или винаги видима лента.

В VLC 2.0  също така е лесно да се  изберат и възпроизведат други мултимедийни елементи от плейлиста, докато гледате видео на цял екран. Сега  не е необходимо превключването в компактен режим за да се избере следващ аудио или видео файл.  Достъпът става чрез щракнете с десния бутон на мишката върху контекстното меню в формат на възпроизвеждане цял екран.

Във VLC 2.0 има вградена функция за търсене в реално време, позволяваща лесно откриване на опциите, които искате да промените. Достъпът е от меню Preferences, а полето за търсене се намира в горния-ляв ъгъл.

Други новости са: лесен достъп до медия файлове в RAR контейнери, поддръжка на Blu-Ray дискове, поддържа всички QTKit-съвместими видео и входни устройства и подобрение в достъпа до медийно съдържание през  HTTPS.

По отношение  подобрения  и иновация в поддържаните кодеци. VLC 2.0 ще ви позволи да използвате FFMPEG-MT за  да се балансира натоварването при декодиране. Това ще намали значително времето  за да декодиране при  следните формати: H.264, VP3 VP8, JPEG-2000, MPEG-4 ASP / DivX и RV3/RV4. В най-новата версия се актуализирани за RealVideo 3,0 и RealVideo 4.0., поддържа се декодиране на EBU субтитри файлове  (STL), изображения във формат WMV, (WMVP и WVP2), Lagarith Loseless видео кодек, ProRes 422- 10 бита, DNxHD и JPEG-2000 – 10bits и кодиране на MPEG1 / 2 файлове чрез MP2 кодек fourcc.

  • Цена: Безплатна версия на  VLC Media Player
  • Операционна система: Windows 2000/XP/Vista/7

Свалете VLC Media Player 2.0.1 от ТУК>>>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.