Начало / Download / TinyWall – защитна стена за Windows

TinyWall – защитна стена за Windows

TinyWall e помощна програма за Windows, която подобрява работата на  вградената в операционната система  защитна стена и ефективно блокира троянски коне, вируси и червеи.  Пропуск получават само включени в своеобразен „бял списък“  разрешени  безопасни приложения и програми.

TinyWall-Main-Menu

Предимства:

Надеждна:  TinyWall не инсталира свои собствени ядра, но умело добавя някои много надеждни функции и защити към вашата  Windows защитна стена.  Първоначално  тя на практика блокира  всяка една програма, която се опитва да премине през нея и след това създава изключения. Дори, след като я деактивирахме, TinyWall се включва отново при  рестартиране на компютъра.

Без изскачащи съобщения:  TinyWall не следва примера на майкрософтската стена и премахва досадните изскачащи прозорци, които се повяват почти непрекъснато при най-малкият проблем.   Плюс това, не е нужно да разбирате от  DLL файлове, портове или други технически детайли, за да използвате това приложение  ефективно.

Обновления:  Изненадаха ни честите  актуализациите  на програмата, като имаме в предвид, че тя се поддържа само от един разработчик.  Смятаме че,  вградената облачната функционалност дава много по-бързо решение на новите заплахи.

TinyWall-Settings

Недостатъци:

Режима на самообучение не е безопасен: При навлизане режим в Autolearn,  трябва да сте абсолютно сигурни, че компютърът ви не е  заразен със зловреден софтуер; в противен случай неизбежно ще бъде включен в  белия списък на защитната стена и няма да се  засича изобщо.

Ръчно деблокиране: Трябваше ръчно да включим  в белия списък Firefox, Skype, и Dropbox. Въпреки, че това се прави само веднъж за всяко приложение, популярните приложения трябва да бъдат в белия списък по подразбиране.

В Заключение:

TinyWall Ви предоставя по-добър контрола над вградената  в Windows  защитната стена и повишава нивото на нейната сигурност. Премахва всички дразнещи съобщения и изскачащи прозорци. Препоръчваме добре да сканирате системата си за опасни програми, вируси и друг зловреден код, преди да издигнете стената. Ако, подобно приложение попадне в белият списък на програмата, след това е много трудно да бъде премахнато.

  • Какво: защитна стена
  • Цена: безплатна програма
  • Операционна система: Vista/7/8

Свалете  TinyWall от ТУК>>>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.