Начало / Лаптопи / Tрансформоращи се таблет-лаптопи от Asus

Tрансформоращи се таблет-лаптопи от Asus

Тазгодишният Intel Developer Forum форум е фокусиран върху портативността, и  по-специално  върху новия Atom процесор на Intel. Новите Atom процесори от серия -Z  сa  значително по-бързи  и  изглеждат много подходящи за малки трансформиращи се таблет-лаптопи.  Kакто изглежда Asus са се възползвали максимално от новата възможност и представят няколко модела като Transformer Book T100, Transformer Book T300 и Transformer Book Trio.

Гвоздеят на представените нови трансформъри е  Transformer Book T100.   10.1-инчов, 2-в-1, таблет PC, който има Atom процесор и работи  с Windows 8.1. Теглото на цялата система е 1 кг и  само 500 грама когато е отделен от клавиатурата.  T100 обещава до 11 часа живот на батерията. Невероятно е, но цените започват от  $349 за 32 гигабайтовия модел и $399 за версия с 64GB.  Това е впечатляващо за  2 в 1 трансформър, кайто върви под пълен Windows 8, а не олекотената RT версия.  Двете версии на Т100 са оборудвани с еднакъв хардуер, включващ четириядрен Atom Z3740 процесор и IPS дисплей с разделителна способност 1366 х 768 пиксела.

Въпреки, че вече е показван на изложението IFA, Asus използва конференцията на Intel, за да ни напомнят за 13.3-инчовата версия, подходящо наречена  Transformer Book T300. Той притежава 1080p сензорен екран и до 256GB SSD диск. Този модел се захранва от четвърто поколение Intel Core процесор , което обаче намалява живота на батерията до все още респектиращите осем часа. Цена  за този модел все още не е оповестена.

Asus показа и Transformer Book Trio, система, която за първи път видяхме на Computex 2013. Този 11.6-инчов 2-в-1, като повечето трансформиращи се лаптопи , има подвижна клавиатура. Но за разлика от тях, таблета и клавиатурата на Transformer Book Trio,  в действителност може да работят като отделни устройства. Под клавиатурата дебне четвърто поколение  Intel Core процесор, който задвижва Windows. Картината може да се показва на дисплея на таблета, или на външен монитор. Когато таблета не е закачен към клавиатурата, той работи под  Android и използва интегриран Atom Z2760 процесор.  С други думи, Transformer Book Trio представлява два компютъра в един.  Клавиатурата служи и като докинг станция. Други забележителни характеристики включват 1080p дисплей, 802.11ac Wi-Fi, както и 4GB оперативна памет за докинг станцията  и 2GB за таблета.  Въпреки възможността да се използва като настолен компютър, цялото устройство е с дебелина малко над 1 см и тежи 1,8 кг.  Цената на Transformer Book Trio предстои да бъде обявена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.