Начало / Download / Sweet Home 3D е безплатна програма за вътрешен дизайн

Sweet Home 3D е безплатна програма за вътрешен дизайн

sweet-home-iconИзползването на програми за вътрешен дизайн е прекрасен начин да визуализирате вашите идеи преди да постъпите към реални ремонти дейности.  Но, често този софтуер се предлага на доста висока цена.   За това днес Ви представяме алтернатива: Sweet Home 3D – безплатна програма за вътрешен дизайн с отворен код и при това достъпна на български език.

Sweet Home 3D притежава всички, функции които характеризират една добра  програма за вътрешен дизайн.  С това безплатно приложение ще може да:

 • Начертаете вашият проект с точни размери.
 • Лесно да поставите врати и прозорци.
 • Да добавите мебели и друг домашен декор, достъпен от богата обектна библиотека.
 • Да промените изгледа и цвета на мебелировката и облицовката на пода и стените.
 • Да генерирате 3D изглед и направите виртуална разходка в готовият проект.
 • Да добавите текст във вашият  план.
 • Да направите настройки на светлината и заснемете на фотореалистични снимки.
 • Да импортирате скици и 3D обекти
 • Да отпечатате или експортирате готовият  план във pdf формат, растерни и векторни изображения, 3D файлове и видео

Sweet Home 3D е достъпна за изтегляне за операционните системи Windows, Mac OS X, Linux и Solaris, а също така и като онлайн java приложение.  Програмата и помощната информация към нея  е преведена на 24 езика, включително и български език.

Инсталация:

Sweet Home 3D  се инсталира гладко, но както в повечето безплатни  приложение получихме предложение да инсталираме допълнителен софтуер. Така, че бъдете наблюдателни по време на инсталация и  не забравяйте да премахнете съответната отметката.

Main-Windows-Sweet-Home-3D

Дизайн:

Външният вид на приложението е изчистен и  лесен за навигация.  Основният прозорец има стандартен изглед на Windows Explorer с няколко допълнително обособени зони. Най-отгоре е разположена  лента с менюта, а под нея още една лента с функционални бутони. От дясно в дървовидна директория откриваме съдържанието на обектната библиотека, а под нея списък с добавените в проекта обекти. В ляво се намира разграфено поле, където може да създадете плана си, а под него поле, където  той се визуализира  в 3D дизайн.

3D-izgled-Sweet-Home-3D

Работа с програмата:

Sweet Home 3D е елементарна за употреба.  Веднага след като отворихме програмата тя беше готова за работа. С няколко клика на  мишката създадохме план на четириъгълна стая, която веднага се визуализира и в 3D формат. След това с плъзгане от обектната библиотека добавихме прозорци и врати и няколко произволни мебели в стаята. Когато щракнахме два пъти с мишката върху даден обект, бяхме в състояние да модифицираме почти всичките му параметри като размери, разположение, цвят, шарка и полировка.  След това преминахме в изглед 3D разходка и огледахме създадената от нас стая. След това успяхме да съхраним плана в pdf формат.

Заключение:

Въпреки, че е много лесна за употреба, в официалната страница на разработчиците на Sweet Home 3D намерихме подробно ръководство за използване, страница с често задавани въпроси и видео уроци.   Също така и файлове за изтегляне, които съдържат допълнително 3D обекти, които може да използвате безплатно във вашите разработки.

Sweet Home 3D е прекрасна програма за 3D вътрешен дизайн. Тя е достоен конкурент на някои от най-добрите платени пакети за интериорен дизайн. Лесна  е за употреба, функционална, но и лека откъм използването на системни ресурси. Предлага се като безплатно приложение с отоврен код,  и  е преведена на български език.

 • Цена: безплатна програма за 3D проектиране
 • Операционна система: Window XP/7/8

Свалете Sweet Home 3D от ТУК>>>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.