Начало / Софтуер / Spartan Новия Браузър на Microsoft

Spartan Новия Браузър на Microsoft

Microsoft пусна за тестове нов билд на Windows 10 (10074) който включва за първи път чисто новия браузър наречен Spartan. Има два начина да се сдобиете със Spartan, единия е ако туко ще сте инсталирали Windows 10 на виртуална машина (препоръчваме Ви го, защото Windows 10 все още е в бета версия), другият е да се включите в бързия ъпдейт на билдовете на Windows 10 от контролния панел. Ако не знаете как се инсталира Windows 10 на виртуална машина може да видите: Как да инсталирате Windows 10 на виртуална машина .

Spartan-loading

На провелото се през месец януари „Microsoft Windows 10 event“, бяха показани много от функциите на Spartan, които за съжаление все още не са включени в наличната до момента версия на браузъра. Въпреки това, изчистеният интерфейс на браузъра, светкавичната скорост с която работи и модереният дизайн правят Spartan много по-добър в сравнение с която и да е версия на Internet Explorer. На някои от Вас може да им се стори невероятно, но съвсем открито твърдим, че Spartan е най-добрият наличен браузър в момента.

Spartan-main

По долу сме изброили някои от новите функции на Spartan.

Reading View

Reading View е нова опция в Spartan която премахва всички отвличащи вниманието елементи от уеб страниците които сте отворили. Премахват се рекламни банери и всякакви изскачащи прозорци, а снимките и видеото са преподредени, за по-оптимално четене на съдържанието. Подобна функция е налична и в Google Chrome, но тази в Spartan се справя в пъти по-добре със задачата.

Кортана

Spartan-cortana

Гласовият асистент на Microsoft дебютира за първи път в Spartan, но функционалността му е доста ограничена. Не е налично синхронизиране на календара, но от Microsoft твърдат, че повечето функции на Кортана ще са налични в следващите билдове на Windows 10. Може да използвате гласовото търсене в Интернет. Можете също да накарате Кортана намери работното време или адреса на някоя фирма или ресторант, докато разглеждате главната и страница. Доста полезно според нас.

Web Notes

Spartan-web-notes

Web Notes е доста интересна нова функция, която не е налична в нито един друг браузър наличен за Windows OS. С нея можете да подчертавате, ограждате и маркирате текст или картинки върху страницата която разглеждате в момента и след това директно да ги изпратите по email или в социалните мрежи. Доста интересна новост, която вероятно ще промени начина по който сърфираме в Интернет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.