Начало / Download / Smart Defrag 2 Програма за Дефрагментиране на HDD

Smart Defrag 2 Програма за Дефрагментиране на HDD

На пазара има много инструменти за дефрагментиране на твърди дискове, но почти никое не е по-лесно за употреба и с повече екстри от Smart Defrag 2. Приложението е разработка на IObit и е включено в пакета от инструменти Advanced SystemCare , като е предназначено за хора които не се нуждаят от целия пакет, а само от добър и удобен инструмент за дефрагментиране на HDD.

Със Smart Defrag 2 можете бързо да анализирате вашия твърд диск, за да проверите нивото на фрагментиране. Интерфейсът показва твърдия диск като блокове с различни цветове, представляващи фрагментираните файлове, често използваните файлове и други, както и кратко обяснение кой цвят за какво отговаря.

Когато решите да дефрагментирате диска си имате няколко възможности. Първата е чисто дефрагментиране и е най-бързата.  Останалите две използват Smart Defrag енджина и са наречени „Fast“ и „Deep“. И двете опции пренареждат почти цялото съдържание на HDD, а не само фрагментираните участъци. На нашата тестова машина с доста пълен твърд диск, опцията за бърза оптимизация използваща Smart Defrag отне близо 40 минути. В зависимост от големината, запълването и фрагментацията на вашия твърд диск резултата може да варира значително.

Можете да настройте Smart Defrag автоматично да дефрагментира файловете, които се използват най-често, без това да забави системата ви осезаемо. Дори и при изпълнение на пълна дефрагментация и оптимизация, програмата използва около 25 MB оперативна памет.

Важно е да се отбележи, че Smart Defrag не е предназначен толкова за потребителите на Windows 7, тъй като тази OS непрекъснато следи и дефрагментира твърдия диск на системата.  Препоръчваме Smart Defrag както на начинаещи, така и на напреднали потребители за  безпроблемна експлоатация на PC – тата им.

  • Цена: безплатна програма за дефрагментиране на HDD
  • Операционна система: Windows 2000/XP/2003/Vista/Server 2008/7

Свалете Smart Defrag 2 от ТУК>>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.