Начало / Смартфони / Shield геймърски таблет от NVIDIA

Shield геймърски таблет от NVIDIA

NVIDIA  представиха нов геймърски таблет наречен Shield, който е своеобразен наследник на гейминг конзолата носеща същото име.  Тя не успя да спечели сърцата на геймърите след появата си в средата на 2013, но компанията не се обезсърчи от неуспеха.  Вторият опит на NVIDIA заменя чудноватият хибрид от игрови контролер и екран с по-позната комбинация от функционален таблет и отделен геймпад.

Таблета Shield  се задвижва от Tegra K1 чип,  има 8 инчов Full HD дисплей и стилус.  Операционната система е Android, вградената памет е 16GB или 32GB, която може да бъде разширена с до 128 GB с Micro SD карта.

Shield-Tablet-Nvidia

Подобно на оригиналния Shield, новия таблет Shield поддържа  GameStream, технология на NVIDIA, с която  играчите могат да получат достъп до над 100 заглавия от своя компютър. С приложението Shield Hub ще може да се откриват игри, специално оптимизирани за  Shield,  сред хилядите налични в библиотеката на Google Play.

ShadowPlay  е друго приложение, което трябва да привлече вниманието на запалените геймъри. С негова помощ потребителите могат да записват и излъчват „почти всяка Android игра“ в Twitch.  Популярната услуга за стрийминг в реално време на видeo  игри разцъфтява в последно време и тази  широка поддръжка,  вградена в устройството ще го направи привлекателен  избор за редовните потребители на услугата.

Таблетът  Shield е достъпен за предварителни поръчки, като цените му  се започват от 299 $ за 16GB Wi-Fi версия и 399 $ за 32GB Wi-Fi/LTE версия. И двете ще се продават заедно с новия безжичен игрален  контролер за $ 59 и стойка за $ 39.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.