Начало / Новини / Samsung Galaxy Alpha

Samsung Galaxy Alpha

Скоро ще видим още един смартфон от Samsung – Galaxy Alpha. Със своето метално шаси, Alpha  ще влезе в пряка конкуренция с престоящият iPhone 6.  Иначе, като характеристики се доближава до флагмана   на Samsung Galaxy S5. Очакваме появата му на пазара през месец септември, на  цената около 600 паунда или 1500 лв.

Samsung-Galaxy-Alpha-colours

Ключови характеристики:

Метално покритие – Samsung  явно са забелязали, че една от основните критики към  Galaxy S5 е пластмасовото му шаси. Изненада! Южнокорейският гигант поправя грешката си, като корпуса на Galaxy Alpha е изцяло метален.Потребителите ще имаме избор от широка гама от покрития, като „въглено черно“, „ослепително бяло“, „матирано злато“, „лъскаво сребро“ и „подводно синьо“. Всичко това не ви ли прилича доста на характеристиките на Apple iPhone 5S.

Осемядрен процесор – модерните  телефони вече са толкова бързи, че повечето от нас никога не използват тяхната истинска мощ, само с пускането на Facebook статуси и странни имейли в късните часове на нощта. Това не е спряло Samsung да  оборудват  Alpha  с предполагаемо  още  по-бърз осемядрен процесор.

По-ниска резолюция на екрана – областта в която, Samsung са осакатили Galaxy Alpha е именно екрана.  Потребителите, които обичат по-малки телефони, ще  бъдат щастливи да научат, че Alpha  е 4.7-инчово устройство (за сравнение S5 е с  5,1-инчов екран). Но с резолюция от само 1280 x 720 Galaxy Alpha остава доста назад  от S5 по отношение на яснотата и качеството на дисплея си.

От друга страна новият телефон на Apple IPhone 6 се очаква да бъде обявен на 9 септември. Последните слуховете  сочат, че очакваме да видим 4,7 инчов смартфон с метален корпус. Звучи ли Ви познато?   Точно същият размер и материал както Galaxy Alpha. Сигурно е, че с нетърпение очакваме есента и появата на двете конкуренти устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.