Начало / Download / Pixlr-o-matic – редактор на снимки с ретро ефекти като Instagram, но за Windows 7

Pixlr-o-matic – редактор на снимки с ретро ефекти като Instagram, но за Windows 7

Потребителите на iPhone и Android и хората, които познават, потребители на споменатите устройства знаят,  че Instagram е готино приложение, която ви позволява да прилагате  ретро филтри към вашите снимки и да ги споделите във Facebook и Twitter.  Ако искате да използвате Instagram, ще  Ви трябва IOS  или Android устройство и  за съжаление  приложението не съществува във вариант за Windows, така че  няма да можете да го използвате на вашия компютър.

Но това съвсем не означава, че трябва да си купите последният модел iPhonе или телефон с Android  OS, само за да получите интересни филтрирани снимки. Отговорът е в приложението  Pixlr-o-matic. Това  не е стандартен редактор  на изображения – не можете да го използвате, за да изрязвате, завъртате, или оразмерявате  снимките си, но тази програма ще  ви позволи да добавите чудесни ретро филтри, текстури, и рамки към вашите снимки.

Pixlr-O-Matic е уникално, малко, просто, безплатно, лесно за използване приложение, което ви позволява да превърнете снимките си в страхотно изглеждащи винтидж и ретро фотоси!

При стартиране на програмата  се отваря прозорец, където Ви  се предлага избор между това да качите снимка от компютъра си или да използвате уеб камера за да заснемете нова снимка, която да редактирате

В следващата стъпка се отваря прозорец  обособен като  фотографска тъмна стаичката, където се намират инструментите за прилагане на фото ефектите.  Избраната снимка е разположена в  анимиран фото трей,  под него се намира филмова лента с  приложими ефекти, които стават видими веднага  с един клик върху тях. Пълната обработка на една снимка става в три стъпки. Първо избирате фото ефект, след това текстура и  на края оформяте  с добавяне на рамка.  Навигацията между етапите се осъществява със  стрелките разположени в лев и десен ъгъл на прозореца.

В лентата с навигационните стрелки се намират и три допълнителни бутона:  Фото лента –  отваря екран с допълнителни ефекти,  1:1 – промяна в размера на  изображението към  квадратна или правоъгълна форма,  Рандъм бутон  – прилагане на ефекти  на случаен принцип.

Когато кликнете на бутона  Фото лента за избор на допълнителни ефекти се отваря прозорец с три менюта: Effects, Overlays, Borders. Всеки от тях съдържа огромна библиотека от ефекти, слоеве и рамки, групирани по близки признаци в няколко раздела. Щом изберете раздел и кликнете върху иконата му се отварят наличните в него ефекти. За да ги добавите в функционалната лента е  в „тънмата стаичка“ трябва просто да кликнете с левия бутон на мишката върху тях.  Вече добавените ефекти, текстури или рамки се различават по малката иконка лента, която стои върху изображението им в библиотеката.

След като подберете  необходимите ви елементи, прилагането на филтрите става с три лесни стъпки, избирате ефект, след това текстура на снимката и финално затваряте в рамка.  В последният етап имате две възможности за запазване на изображението: на диска на вашият компютър или в онлайн сървър с възможност за споделяне към всички по големи социални мрежи.

 

Pixlr-O-Matic е написана с помощта на Adobe AIR и може да бъде стартиранa на Mac OS X, Windows и Linux. Тя е  лесна за използване програма предлага огромен избор от ретро фото ефекти подобни на популярното приложение Instagram.

  • Цена: Безплатен софтуер за редактиране на снимки
  • Операционна система: Windows 2000/XP/Vista/7/8

Свалете Pixlr-O-Matic от ТУК>>>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.