Начало / Download / Opera 11 Най-бързия браузър

Opera 11 Най-бързия браузър

Opera е вторият най-стар браузър от използващите се в момента, като дебютира още през 1995 г. , а наскоро претърпя основна промяна в лицето на Opera 11. От избора на ентусиастите, Opera се превърна в един стабилен, напълно функционален пакет от инструменти.

Инсталиране на Opera е бързо и безпроблемно, като отнема по-малко от две минути. Много от вградените в Opera функции  изискват създаване на  MyOpera акаунт, но браузъра ще ви подкани да се регистрирате, когато го стартирате за първи път.

Интерфейсът на Opera е почти същия, който дебютира в операта 10.5, с общ меню бутон в горния ляв ъгъл, разположени най-горе табове и лента с инструменти в долната част, в която има домакин връзки към разширените настройки на Opera, и към Link, Unite, и Turbo. В долния десен ъгъл на лентата е разположен специален бутон за мащабиране.

Opera 11 въвежда едно ново понятие – таб стекове, функция сходна с Panorama за Firefox 4, но разположена изцяло в таб менюто. За да използвате таб стековете е необходимо просто да изтеглите един таб върху друг. Така двата таба се съединяват и могат да се местят заедно. Ако искате да отворите таб стека, просто щракнете на стрелката до него и той ще се отвори, като ще можете да преглеждате и изваждате табове по желание. кликнете пак върху стрелната и таб стека ще се затвори.

В Opera 11 са направени някои големи подобрения по бързодействието. Някои Интернет страници зареждат до 30% по-бързо отколкото в IE 8.  Компанията  твърди, че Opera 11 е от 15 до 20 процента по-бърза от Opera 10.63, и че размера на браузърът е намален с почти една трета.

За  момента Opera държи 5-то място в надпреварата за най-използван браузър в света. Браузърът не разполага с подкрепата на голяма корпорация като Safari (Apple), Google Chrome, или Microsoft Internet Explorer, но все пак се представя доста добре.

  • Цена: безплатен браузър
  • Операционна система: Windows 2000/XP/Vista/7

Свалете Opera 11 от ТУК>>>

6 коментара

  1. Бързо е защото ще трябва да каже колкото може и да отива ….

  2. Здр. имам проблем с OPERA 11 Постоянно се рестартита при работа и трябва пак да я стартирам. Благодаря предварително.

  3. На мен много ми допада Операта. Зарежда много бързо страниците. Само с нея работя.

  4. janka|_13_abv.bg

    Харесва ми много. Желая да я ползвам.

  5. Добър

  6. mnogo mi dopada opera

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.