Начало / Интернет / One Web, Virgin и Qualcomm ще построят 900 Internet сателита

One Web, Virgin и Qualcomm ще построят 900 Internet сателита

Airbus ще построй 900 сателита за компанията OneWeb, която ще ги използва, за да предостави високоскоростен достъп до Интернет от космоса, на потребителите по цял сват.

oneweb_satellite

Според договора около 700 сателита ще бъдат изведени в орбита, а останалите двеста ще останат в резерв и ще бъдат използвани когато са необходими.  Всеки от сателитите тези около 150 кг. Изстрелването ще се осъществява от компанията Virgin Galactic на милиардера Ричард Брансън, като първият старт е предвиден за началото на 2018.

Финансирането на OneWeb е изцяло осигурено от Virgin Group, която също е притежавана от Ричард Брансън и производителя на чипове Qualcomm. Очаква се сената на целия проект да достигне до два милиарда долара.

Планирано е първите десет сателита да бъдат построени от Airbus в завода в Тулуза Франция. Последващото производство ще бъде преместено в Америка твърди Greg Wyler.

Greg Wyler е работил за кратко в Google по много подобен проект за Интернет от космоса. През 2014 е привлечен от Ричард Брансън като CEO на OneWeb .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.