Начало / Хардуер / Oculus VR представи Oculus Rift

Oculus VR представи Oculus Rift

Три години след пръвоначалното представяне, Oculus VR накрая показа потребителската версия на Oculus Rift – шлем за виртуална реалност (VR), на специално медийно събитие в Сан Франциско. Компанията показа и специални слушалки които могат лесно да се отделят от шлема, ако потребителят реши да използва други.

шлем за виртуална реалност

Крайната версия на Oculus Rift включва някои подобрения спрямо показаните по-рано модели. Използван е OLED екран с резолюция от 2160×1200 и честота на опресняване от 90Hz. Това прави по 1080×1200 пиксела за всяко око. Oculus VR обещава ясна картина, широк зрителен ъгъл и липса на Motion Blur и трептене.

хардуер на oculus rift

Шлемът на Oculus Rift също е по-ергономичен, благодарение на нов вид ремъци, обхванати в плат. Потребителите ще могат да променят и ъгъла между фокусиращите лещи.

oculus-rift-2

Окончателната версия на шлема за виртуална реалност също така идва с нова „система за проследяване на движението“, която обещава ниска латентност и подобряване на усещането за реалност.

Благодарение на партньорството между Oculus VR и Microsoft, потребителите ще могат да се насладят на пълна съвместимост между конзолата Xbox и Oculus Rift. Това включва използване на контролера на Xbox, разпознаване на движения от кинетик сензора и използване на стрийминг функцията на Xbox.

контролер на oculus rift

Най-голямата изненада на събитието беше специалните контролери на Oculus VR, наречена на Oculus Touch. Комплекта представлява два безжични контролера, всеки с аналогов джойстик, две стандартни бутонa до него и „action“ бутон от едната страна. Предполага се, че Oculus Touch вероятно ще има някакъв вид сензори които да позволят на потребителите да манипулират елементи във виртуалния свят. Разполага и с вграден Haptic сензор за обратна връзка.

oculus-rift-4

Все още не е известна дата за излизане на пазара на Oculus Rift. От Oculus VR споменават единствено Q1 2016. Предполагаемата цена е 499$, защото един от представителите на Oculus VR спомена, че за 1500$, клиентите им ще могат да си закупят Oculus Rift със всички „екстри“ и един Xbox One.

oculus rift комплект

Един коментар

  1. Това изглежда убииствено

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.