Начало / Download / Mozilla Firefox 8 на български език

Mozilla Firefox 8 на български език

Firefox 8Миналата седмица излезе поредната версия на популярният браузър  Firefox. Следвайки политика на Googlе за бързи обновления, Mozila  вече реализира нова версия  на всеки 6 седмици. Настолната версия на Mozilla Firefox достигна номер 8, но промените в нея с е броят на пръсти.

В Mozilla Firefox 8  се добавя Twitter като опцията за търсене. Потребителите могат да избират Twitter в полето за търсене и ограничат запитването само  до туитове. Тази опция е на разположение в английската, португалската, словенската, и японската версии на Firefox.

Запитан дали Mozilla получава плащане от Twitter за включване на услугата в Firefox, говорителя на компанията каза, „специфичните детайли на партньорството няма да се разкриват.“ Най голямата част от приходите на  Mozila   идват от сделка  за търсене сключена с Google.

Добавени са функции, които повишават сигурността  и неприкосновеността на личния живот: Firefox изключва приставки добавени от трети страни без разрешение и иска разрешение от  потребителите преди да бъдат стартирани.

Последната версия на Firefox също добавя поддръжка за WebGL функция за сигурност, която осигурява сигурен метод за зареждане на текстурите от друг домейн. Технологията, която може да зарежда хардуерно ускорени графики в браузъра, е в немилост, откакто Microsoft – които предпочитат DirectX – я обяви за риск в сигурността. WebGL  технологията  е от значение за Mozila   и  Googlе , защото помага на web приложенията да рендират 3D графики с скоростта на настолни програми.

  • Цена: Безплатен браузър
  • Операционна система: Windows 2000/XP/2003/Vista/7

Свалете Firefox 8 от ТУК>>>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.