Начало / Download / Mozilla Firefox 6

Mozilla Firefox 6

Firefox-6Firefox 6 е достоен наследник на браузърите на Mozilla. Той е изключително бърз, с нов минималистичен външен вид, и включва някои нови  и доста полезни функции. За съжаление, това е присъщо и за по-голямата част от конкуренцията на Firefox 6. Firefox 6 е втората версия на браузъра излязла под новия модел за бързо обновяване на всеки 2-3 месеца, наложен от Google Chrome. Самият Chrome излиза по този цикъл от 2008 година и вече е с версия 13.

Firefox 6 прилича изключително много, както на Firefox 4,  така и на Firefox 5, като новата версия на браузъра не се различава почти по нищо във външния вид, от предшествениците си. Браузърът има доста изравнени сили и характеристика със конкурентите си, като единственото което го отличава леко е многоплатформената поддръжка и доброто хардуерно ускорение, което бе представено във версия 5 на Firefox и е доразвито във версия 6.

Едно от най-важните подобрения във Firefox 6 е, че браузърът вече поддържа нов Add-SDK, наричана по-рано Mozilla Jetpack. Този пакет от инструменти позволява на програмистите да изградят по лесно и бързо различни разширения с уеб технологии като HTML, CSS, JavaScript. Браузърът поддържа и Mozilla Add-Builder, който би трябвало още да улесни създаването на добавки и разширения.

Инсталирането на Firefox 6 протича бързо и безпроблемно. Ако имате инсталирана по-стара версия на Firefox, то браузърът сам ще ви предложи да се ъпдейтне когато го стартирате. Това не важи за поребителие със инсталирана бета на Firefox, защото тя ще се ъпдейтне до по-новата бета версия, а не до стабилната последна шеста версия.

Firefox 6, както и конкурентните му браузъри, притежават един основен недостатък, а именно използването на огромно количество RAM памет. Не очаквайте в скоро време това да се промени, тъй като на браузърите се разчита да изпълняват все повече и повече задачи, които някога са били присъщи на други програми. С подобряването на хардуера, проблема изглежда все по-незначиелен.

Firefox 6 е изправен пред доста сериозна конкуренция. В момента, поне според нас най-бързият браузър е Google Chrome, а най-стабилният е новият IE 9. Все пак Firefox 6 е достоен заместник на Firefox 5 и с новия цикъл на излизане на нови версии очакваме много новости и подбрения.

  • Цена: Безплатен браузър
  • Операционна система: Windows 2000/XP/2003/Vista/7

Свалете Firefox 6 от ТУК>>>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.