Начало / Download / Mozilla Firefox 30 на български език

Mozilla Firefox 30 на български език

Untitled-3

Вече е налична  последната версия на Firefox 30 на български език.  В нея няма да откриете много нови функции,  т.к промените са  основно поправки и много нови опции за разработчици.

В тази нова актуализация на Firefox , плъгините са изключени по подразбиране, с изключение на тези, които са включени в   съобразен бял списък.  Добавен е нов бутон, който скрива/показва отметките и лентата с история на браузване.  И общо взето, това е всичко, което може да бъде интересно за обикновените потребители.

Деактивирани приставки

Firefox-30-plugins

Ако посетите раздела „Плъгини“ след обновяване на Firefox 30 ще видите, че всеки плъгин, който сте инсталирали, е настроен на  „Поискайте да се  активира“, освен ако не е включен в списъка с безопасни приставки на Mozilla. Трябва ръчно да активирате всяка една от тях, за да може отново да ги използвате отново.

Бутон за скриване/показване на отметките и лентата с история

Firefox-30-sidebars

Когато, отворете менюто Customize  ще видите нов бутон, който можете да плъзнете върху менюто с опции или върху лентата с табове. Неговата функция  е да отваря добра позната странична колона, в която се поместват  отметките  и списъкът с посетените от вас сайтове. Странична колона не е уникална или нова за интерфейса на  Firefox 30, но бутонът е.

Как да обновим Firefox 30

Тъй като това е първата актуализация, след  големите промени, които бяха въведени в Firefox 29, може да се наложи да търсите опцията за ъпгрейд. Щракнете върху бутона Настройки в горния десен ъгъл.  Ще видите малък кръгъл бутон  с въпросителен знак до големият бутона Customize в дъното на отворилият се прозорец. Това е бутонът Help.  Кликнете върху него, за да отворите нов прозорец с различни възможности за помощ, които включват и опцията About Firefox. Изберете я и проверете, коя версия на браузъра ползвате в момента. Ако, се нуждаете от ъпдейт, кликнете на бутона и обновете версията на браузъра си.

Ако, тази процедура Ви се струва твърде объркана, може да свалите Firefox 30 на български език  от бутона в края на статията.

  • Цена: Безплатен браузър
  • Операционна система: Windows 2000/XP/2003/Vista/7/8

Свалете Firefox 30 от ТУК>>>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.