Начало / Download / Mozilla Firefox 24

Mozilla Firefox 24

Излезе Mozilla Firefox 24. Безплатен уеб браузър, който успява да се задържи на водещи позиции по-популярност в оспорваната борба на браузърите. Той постига това, чрез редовни обновления, иновации и избор от хиляди добавки, с които може да преобразите  Firefox в уникален браузър, отговарящ точно на вашите нужди и предпочитания. Версия 24 пристига с нов параграф в контекстното меню, възможност да отделите чат прозореца от основния екран на браузъра, промени  в правилата относно използването на Java и много други.

Mozilla Firefox 24

Във Firefox 24 разработчиците на Mozilla  са добавили нов елемент към контекстното меню, при кликане с десен бутон върху раздел в  таб бара.  Ще намерите както обичайните опции: pin a tab, close tabs, undo close и новият параграф close tab to the right. Новата функция затваря всички раздели вдясно от избрания раздела. Тя може да се окаже доста полезна  в случаи, когато трябва да затворите много подстраници на веднъж и със сигурност ще промени  навиците ви на сърфиране. Вместо да се затворят всички раздели ръчно, ще можете просто да използвате close tab to the right и да направите това  с две щраквания на мишката.

Нов елемент в менюто  на Mozilla Firefox 24

Ако използвате социалната функция на Firefox , сте забелязали, че цялата информация, която е достъпна е фиксирана по- някакъв начин в главният прозорец на браузъра.   Това не винаги е удобно, особено когато става въпрос за чат.  Във Mozilla Firefox 24 вече можете да откъснете чат прозореца от браузъра   и дори да го преместите на по-удобно място на екрана, чрез проста drag-and-drop функция. За да отделите чат прозореца, задръжте натиснат левият бутон на мишката върху чат интерфейс, плъзнете и го пуснете на друго място, преди да отпуснете бутона на мишката.  Друг начин е да кликнете върху малката стрелка разположена до иконите  за минимизиране и затваряне в заглавието на прозореца.

Във Mozilla Firefox 24 може да откъснете чат прозореца от браузъра

Mozilla  смятя Java кода за потенциално опасен.  За това организацията е взела решение да премахне опцията „always activate“ от Java плъгините.

Както може би знаете, плъгини могат да имат три състояния в Firefox:

  • Always activate – означава, че той е включен във всички уеб сайтове по подразбиране.
  • Never activate – означават, че той е изключен.
  • Ask to activate  – означава, че може да активирате приставката на всяка страница по отделно

От версия Firefox 24, Java ще  има само две състояния never activate и ask to activate.

Java плъгин във Mozilla Firefox 24

Мак потребителите ще забележат поддръжката на новият плъзгач във версия на  Mac OS X 10.7  или по нова. Линукс ентусиастите ще могат да просвирват Mp3, AAC и H.264 файлове директно във Firefox 24, без нуждата от допълнителни приставки.

Допълнително във новата версия на Firefox  има промени отнасящи се до разработчиците на игри и приложения и както винаги поправени грешки в сигурността и подобрена производителността на работа.

Може да свалите свежо копие на Mozilla Firefox 24 от синият  бутон в края на страницата.

  • Цена: Безплатен браузър
  • Операционна система: Windows 2000/XP/2003/Vista/7/8

Свалете Firefox 24  от ТУК>>> Свалете Firefox 24

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.