Начало / Download / Mozilla Firefox 22

Mozilla Firefox 22

google chrome 22 logoИзлезе версия номер 22  на безплатният браузър Mozilla  Firefox.  Какво ново може да очаквате? Подобрена производителност, конфигурация и редица други на технически усъвършенствания.

Основните промени в  производителността се дължат на активирането на Odinmonkey (asm.js оптимизация), модул за оптимизация на JavaScript двигателя на Firefox, което следва да доведе до много по-бърза работа на сайтовете работещи с JavaScript код. Подобрена е производителността на WebGL рендирането. По-ефективно  се използва паметта при зареждане на изображения. Добавен и таймер, показващ скоростта на изобразяване.

От версия  22, Firefox  вече използва дисплей опциите на Windows за мащабиране на текст, когато е необходимо увеличение на шрифта при екрани с висока резолюция.  Въпреки, че това би трябвало да е подобрение,може да се окаже неудобство при някой случаи на използване на голям Windows DPI.

Има няколко функционални промени в HTML5 плейъра на Firefox. Примерно вече можете да променяте скоростта на възпроизвеждане. На разположение: са набор от скорости: slow motion (0.5x), normal, high speed (1.5x) and ‘ludicrous’ speed (2x). За промяна на скоростта на възпроизвеждане, натиснете десния бутон върху HTML5 видео плейъра  и изберете „‘Play Speed“.

firefox-22

В тази версия са активирани по подразбиране функциите  PeerConnection и DataChannels,  новите възможност на Firefox за видео/аудио чат и споделяне на файлове  използвайки peer-to-peer технология.

Управлението на социални услуги е вградено в Add-ons Manager. Когато отворите панела, ще откриете нов раздел „Services“, където може да управлявате всички вградени  в браузъра приставки към доставчици на  социални услуги като Facebook и  Twitter.

Както винаги в новият ъпдейт  са премахнати редица бъгове и заплахи за сигурността. За това е добра идея, винаги да използвате последната стабилна версия на  любимият си браузър.  Ако, искате да изпробвате новите комуникационни възможности във Firefox 22, Ви предлагаме да свалите от Download, който ще видите  в края на статията.

  • Цена: Безплатен браузър
  • Операционна система: Windows 2000/XP/2003/Vista/7/8

Свалете Firefox 22от ТУК>>> Свалете Firefox 22

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.