Начало / Лаптопи / Microsoft Surface Pro 3 е 2 в 1 хибриден лаптоп таблет

Microsoft Surface Pro 3 е 2 в 1 хибриден лаптоп таблет

Не бихме казали, че Microsoft  Surface Pro 3 трябва да бъде вашият първи избор, ако търсите добър и много функционален таблет. Но, ако възнамерявате да използвате таблета си само по-някога и основно за забавление, то новият  Surface Pro 3 предлага тази допълнителна функция към иначе добре изглеждащият, подобен на ултрабук, лаптоп.

Surface-Pro-3-Main

Тествахме няколко дни новият хибрид на Microsoft, като той почти изцяло замени нашия Windows 7 компютър. Трябваше ни известно време да се адаптираме към Windows 8.1 графичната среда, но признаваме че Surface Pro 3 си свърши добре работата като работен лаптоп. Това не ни изненадва, имайки предвид неговите параметри: четвърто поколение Intel ® Core ™ i3, i5 или i7 процесор,между 4GB до 8GB RAM, и до 512GB място за съхранение, които го превръщат в отличен  преносим компютър.

Surface Pro 3 не е само лаптоп, без допълнителната клавиатура( 129$), той се квалифицира по-скоро като таблет. За това, след края на работният ден оставихме на страна любимият Google Nexus 10 и изпробвахме  Surface.

Трябва, да кажем че, не останахме много доволни от изживяването. Surface Pro 3 е по-тежък и по-голям, склонен е да прегрява и има по кратък живот на батерията.  В него липсват много от приложенията, които редовно използваме. Но, все пак не е лош избор за потребителите, които не използват таблет в основния си работен процес.

Surface-Pro-3-Tablet

За какво ще използвате вашият таблет?

Таблетите са чудесни за забавни  и релаксиращи дейности като на гледане на видео, слушане на музика или четене на книги.  В тази роля може да влезе  Surface Pro 3 със своят 2160px x 1440 px екран, напълно регулируема стойка  и само 9,1 инча дебелина. В магазина на Windows 8 ще намерите приложения като Netflix и Hulu, с които може да гледате любимите си телевизионни серии и филми.  Surface  може да бъде използван като електронен четец с приложенията като Amazon Kindle  или приложението на български Читанка за Книжния Базар.

Ами за игри?

Операционна система на Surface Pro 3  е Windows 8.1, което означава, че ще може да играете хилядите  игри, които са съвместими с нея. Може да откриете дори тъч ориентирани игри, които имат версия и за другите таблетни платформи Android и iOS. Един от интересните трикове в игрите за таблети е да използвате тялото на таблета като волан. Проблемът при Surface Pro 3 идва от относително голяма му тежест, която бързо изморява ръцете.Също така, при дълга игра целият корпус се загрява значително.

Познатите приложения са на лице

Основните приложенията, които се използват от повечето потребители са достъпни през Windows Store. Там ще откриете Facebook, Twitter, Flipboard, Pinterest и дори Google Search. Така, че няма да Ви липсват любимите социални мрежи и предпочитани търсачки.

Surface-Pro-3-Pen

The pen

Surface Pro пристига със дигитален стилус, който на външен вид наподобява истинска писалка.  Изненадащо, за него  не трябва да плащате допълнително, защото е включен към първоначалният пакет.   Трябва да признаем, че това е най-добрият стилус, който може да закупите към момента на пазара. Новата писалката е в тясна интеграция  с приложението One Note и  е най-хубавото нововъведение, което може да получите при покупката на Surface 3.   Използването й е лесно и сравнимо с усещането на писане с мастило върху обикновен лист хартия. Писалката почти няма паралак – разминаване в пискелите. Тя блокира данните от идващи от дланта ви така че, ако обичате да отпускате дланта си върху дисплея, докато пишете или рисувате не е нужно да се притеснявате за  обърквания от страна на сензорния екран.

Основни характеристики:

Най важното, което трябва да знаете за спецификациите на Surface 3.

Основни спецификации
Размер на екрана 12 инча
Резолюция 2160 x 1440
Тегло 800 грама
Живот на батерията До 9 часа сърфиране в интернет
Storage / RAM 64GB или 128GB за съхранение с 4GB RAM
256GB или 512GB за съхранение с 8GB RAM
Процесор Четвърто поколение Intel ® Core ™ i3, i5 или i7
TPM чип за корпоративна сигурност
Портове Пълноразмерен USB 3.0
microSD четец
Жак за слушалка
Mini DisplayPort

В заключение

Със своят мощен процесор със сигурност Surface Pro 3 може да замени стандартният Ви лаптоп, въпреки че има някои недостатъци, липсващи приложения и ще се наложи да работите  с Windows 8. Под формата на таблет е малко тежък за по-продължителна работа, но е идеален да запълни няколко часа от свободното Ви време. Според нас, Surface Pro 3  ще е идеален за хората, които активно ползват дигиталната писалка в своята работа:  инженери, учени и творчески личности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.