Начало / Download / Microsoft Security Essentials 1.0

Microsoft Security Essentials 1.0

Наследникът на Microsoft Live OneCare e Security Essentials , като програмата има различен подход към осигуряване на сигурността на  вашия компютър. Програмата е безплатна и включва всички основни функции за защита, но няма налични защитна стена и система за архивиране и възстановяване на Windows. Чистият и подреден интерфейс, сигурен антивирусен и антиспайуер двигател, Rootkit защита, и защита в реално време с помощта на Microsoft SpyNet, която сравнява поведението на файла и от други компютри.

Има четири раздела, всеки с кратък, разбираем етикет: Начало, Ъпдейт, История и Настройки. От „Начало“ можете да направите бързо сканиране, пълно сканиране и сканиране по избор. В прозореца за настройки можете да планирате сканиране, да смените действията по подразбиране, да настройте защитата в реално време и да създадете „бели списъци“. Security Essentials 1.0 използва добре познатите означения от  OneCare: „зелено“ за всичко със системата е ОК, жълт за предупреждение, и червен за най-рискови ситуации.

По време на нашите тестове, опцията за бързо сканиране приключи за по-малко от 30 секунди. Колкото и невероятно да звучи скоростта на стартиране и гасене на тестовата система се подобриха след инсталиране на Security Essentials 1.0 .  Пълно сканиране на системата отне много време ( 2 часа ), което е много по-бавно от конкурентните продукти. Използването на  RAM памет от Security Essentials не е голямо – 85 до 90MB по време на  пълното сканиране на тестовата система. Security Essentials е доста добра програмата за сигурност, но ако искате повече възможности, трябва да се търсят другаде.

  • Цена: Безплатна програма за сигурност
  • Операционна система: Windows XP/Vista/7

Microsoft Security Essentials 1 от ТУК>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.