Начало / Download / Microsoft Office 2010

Microsoft Office 2010

Microsoft Office 2010 е достоен заместник на Office 2007 както за бизнес потребители така и за индивидуално ползване. Офис пакетът е предназначен предимно за потребители които имат нужда от професионално ниво на производителност на приложенията. Свикването с новия интерфейс на Microsoft Office 2010 може да отнеме известно време, но всяка вложена секунда след това ще се изплати многократно. Потребителите които търсят по-прости офис пакети и приложения трябва да се придържат към Google Docs и други онлайн варианти  или да продължат да използват по-стари версии на MS Office които вече са усвоили.

Светът се промени много, откакто излезе Microsoft Office 2007. През това време Google се превърна в основен играч, с доста солиден пакет от онлайн инструменти, и дори Apple направи пробив със своя собствен iWork office, въпреки че се използва само от потребители на Mac. Целта на Microsoft е Office 2010 да заеме централно място в работния ви живот, като може да използвате Office 2010 на вашия компютър, смартфон, както и в Интернет, за да можете да осъществявате своите  проекти по-бързо и по-ефективно.

MS Office 2010 не е за всеки. Ако сте свикнали с по-старите версии на MS Office и сте достатъчно добри в това което правите, то  вероятно можете да преживеете с по-старата си версия. Точно както с Office 2007 и Office 2003 или по-ранни версии на пакета ще трябва да използвате инструменти за преобразуване, за да може да работите с новия  Open XML файлов формат.

Една от основните промени в Office 2010 е възможността да си сътрудничите с колеги и да споделяте работата си чрез уеб базирани приложения. Можете да работите съвместно чрез SkyDrive (25GB онлайн пространство за съхранение на данни) във вашия Windows Live акаунт.

От Microsoft са пуснали няколко варианта на Office 2010, като Professional версията струва 499$. В нея са включени MS Word 2010, MS Excel 2010, MS PowerPoint 2010, MS OneNote 2010, MS Outlook 2010, MS Publisher 2010 и MS Access 2010, в допълнение към SharePoint Workspace  (инструменти за съвместна работа) и InfoPath Designer за стандартизирани формуляри. Ако нямате нужда от електронна поща и други глезотии, то трябва да изберете  Office 2010, Home & Student за  149$, който включва Word 2010, Excel 2010, PowerPoint 2010 и OneNote 2010. В пакета Office 2010 Home & Business е добавен Outlook 2010 като цената му е 279 $.

Инсталирахме Office 2010 Professional на две различни машини, едната работеща под Windows XP SP3, а другата с Windows 7 и еднакъв хардуер. И в двата случая стандартната инсталация бе доста безболезнена, като отне по-малко от 20 минути от началото до края. Изискванията на Office 2010 се различават в зависимост от операционната система, с която работи, но ще трябва да притежавате най-малкото 800 MHz процесор или по-мощен и 512MB RAM (1GB за Windows 7).

Ribbon лентата която бе представена за първи път в Office 2007 е застъпена във всички приложения в Office 2010. В началото имаше много недоволни потребителите от въвеждането на Ribbon в основните приложения на Office 2007, а сега тези промени са във всички. От опит знаем, че с времето Ribbon лентата става много полезена. Тя се променя на базата на това кои функции използвате в момента като имате възможност ръчно да добавяте или премахвате инструменти от нея. Също като в Office 2007, има един основен набор от постоянно работещи инструменти в Ribbon лентата, както и такива които се появяват само когато софтуерът откре, че имате нужда от тях. Инструментите за работа с изображения, например, се появява само ако маркирате изображение в отворения документ.

В Office 2010 има вградена възможност да прегледате промените в документа преди да ги направите, като е налична не само за стилистичните промени в документите. Една от любимите ни нови функции е „paste-preview“, която ви позволява да видите как ще изглежда съдържанието преди да го добавите към вече готов и оформен документ. В Word 2010, например, след като веднъж сте копирали информация от някои документ, можете бързо с курсора на мишката да я прегледате с „paste-preview“, за да видите как съдържанието ще изглежда добавено към друг различен документ.

Наред с подобренията направени в интерфейса, Office 2010 притежава редица нови функции, които би трябвало да намалят времето, прекарано събиране и обработка на информация, така че да можете да отделите повече време на друга работа.

С PowerPoint 2010 може да редактирате видео файлове правото в програмата. Може да режете видео файлове, така че публиката ви да види само избраното от вас видео съдържание. Можете да добавите видео ефекти, да изсветлявате или потъмнявате картината и дори да интегрирате кратки видео файлове или анимации във вашите презентации. Можете и директно да редактирате снимките от презентациите си, с което се елиминира нуждата от външен редактор на изображения.

Outlook 2010 също е претърпял много значителни подобрения, които ще ви спестят време в ежедневната ви работа с електронна поща. Новия интерфейс ви позволява да групирате електронните писма по групи за да можете да проследите цялата кореспонденция с някой на едно място. Нова функция, наречена Quicksteps ви позволява да създадете макроси за общи задачи като редовно препращане на електронна поща на колеги или приятели. Да речем, че всекидневно получавате имейли от търговци и трябва да ги  препратите на колега от офиса. С Quicksteps можете да създадете потребителски макрос, който ще изпраща автоматично тези писма, с натискането на един бутон. Настройката на Quicksteps не е много интуитивна, но след известно проучване, тя ще ви спести огромно количество време за обработка имейли в бъдеще.

Новите функции за съвместна работа в Word, PowerPoint и OneNote, правят сътрудничеството с няколко колеги много по-лесно, като намалява времето, необходимо за завършване на големи проекти. Бизнес клиентите са задължени да използват Microsoft SharePoint Server 2010 или Microsoft Windows SharePoint Services за съвместна работа по проекти, но частните потребители имат достъп до своите работи чрез използване на Windows Live и SkyDrive. Word и PowerPoint сега имат механизъм за синхронизиране, за дасе избягнат резки промени, докато работи по проекта.

OneNote има една много полезна нова функция наречена „Live Edits“, с която можете да скицирате идеите си в реално време и да добавяте изображения, видео, аудио и текст върху отворения в момента документ. Когато работите заедно с колеги по проект, OneNote автоматично подчертава последно направените промени.

Excel 2010 също е получил някои интересни подобрения. Нова функция, наречена Sparklines ви позволява да създадете малка графика в една клетка. Това позволява на потребителите да сравняват данните в множество клетки чрез добавка на графични елементи, за да може данните да бъдат по-лесни за четене и разбиране. Това показва, че Microsoft се опитва да направи електронни таблици малко по-достъпни за по-широк кръг от потребителите.

Microsoft Office 2010 е един достоен ъпгрейд  на по-старите версии на офис пакета на Microsoft и е предназначен за потребители, които желаят нови шаблони и визуални стилове, по-добри начини за редактиране на мултимедийно съдържание в публикации и презентации, и улеснение на съвместната работа с колеги по проекти. Възможността за работа от всяка точка на света с новите уеб приложения със сигурност е една от основните причини за ъпгрейд, ако вашата работа изисква този вид гъвкавост.

  • Цена: 60 дни пробен период/ 499.00$ за Office 2010 Professional
  • Операционна система: Windows XP SP3/Vista/Server 2008/7

Свалете Microsoft Office 2010 от ТУК>>>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.