Начало / Новини / Microsoft Office за Android

Microsoft Office за Android

Вече може да инсталирате добре познатите Ви  приложения от офис пакета на Microsoft  – Word, Excel и Power Point на вашият таблет с Android.

Трябва да знаете, че те са предназначени само за големи таблети и няма да може да ги използвате на 5 инчовият си смартфон или дори с някои 7 инчови таблети. Приложенията са безплатни, но за да може да  се ползвате техните пълни функции  трябва да имате акаунт за One Drive, платената абонаментната услуга на Microsoft.

Microsoft-Office-за-Android

Microsoft Word  за таблет

Новият Word  за Android има познатият и интуитивен изглед на Ofiice и е адаптирам за работа със сензорни екрани.  Безплатното приложение предлага  основните функции за преглеждане, създаване и редактиране на документи на таблети с размер на екрана 10,1 инча или по-малък.

Microsoft Excel за таблет

В Exsel за Andoid може да работите върху електрони таблици със всичките ви познати елементи като формули, диаграми, коментари. Може да отваряте документи от  OneDrive, Dropbox, OneDrive за бизнеса или SharePoint. Може да работи върху няколко устройства, т.е да започнете работа от компютъра Ви и да нанесете финалните щрихи и поправки от таблета.

PowerPoint за таблет

Голямото предимство на официалното приложение PowerPoint е неговата пълна съвместимост с десктоп версията на Microsoft. Презентациите създадени с мобилното приложение ще изглеждат еднакво отворени със стандартен Power Point. Няма да има дразнещи разминавания в оформлението.

За да може да ползвате приложенията трябва да се съобразите със следните хардуерни и софтуерни изисквания:

Основните изисквания:

Таблет с Android с размер на екрана 7 инча или по-голям
• Версия на ОС: KitKat (4.4.X)
• Процесор, базиран на ARM
• 1 ГБ RAM или повече
Допълнително Microsoft пуснаха тестова версия на Outlook  за Android.  Тя трябва да работи със всички основни основни услуги за електронна поща, включително Exchange, Gmail, Yahoo и, разбира се, Outlook и Office 365.

Какво мислите за новите офис  приложения от Microsoft . Ще се възползвате ли от техните функции? Споделете мнението си в коментарите:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.