Начало / Новини / Microsoft Lumia 535

Microsoft Lumia 535

Първият телефон с логото на Microsoft е вече факт.  Той не е високо технологичното устройство, което да смае конкурентите на компанията, както всички очаквахме. Lumia 535  е просто поредният телефон от същата серия наследник на  530.  Смартфона ще се продава на много прилична цена, която ще бъде достъпна дори за потребителите от пазарите на развиващите се страни. Обявените 110 евро, се равняват на  само 220 лв, което означава че на българският пазар Microsoft Lumia 535  ще се продава за оклоло 250 – 300 лв.

Microsoft-Lumia-535-large

Основните му характеристики са четири-ядрен 1.2GHz Qualcomm Snapdragon 200 процесор, 5 инчов екран с резолюция от 960×540 пиксела и  операционна система Windows 8.1.

Промяната на логото не е довела до промяна на дизайна на Microsoft Lumia 535.  Той е много подобен на своя предшественик, но е по-голям и по тънък. Корпусът е изработен от черна пластмаса и има заоблени ъгли.  На мястото на надписа Nokia, е изписано името на Microsoft.

Смартфонът е с дебелина от 9,4 mm и е удобен за боравене дори с една ръка, освен ако нямате наистина много малки ръце. Лъскавият страничен капак е сменяем и идва  в няколко цвята – зелен, син, оранжев, бял, черен и тъмно сив.

Освен четириядреният процесор и 5 инчовият екран с ниска резолюция, Lumia 535 има две пет мегапикселови камери разположени стандартно на предния и задния панел. Оперативната памет е 1 GB, а мястото за съхранение на данни е 8 GB, което може да се разшири до 128Gb с допълнителна карта памет.

Захранва се от 1,905mAh батерия, която би трябвало да издържа един ден в интензивен режим на работа.  Има два слота за SIM карти, като и двете карти поддържат 3G, но не и  4G LTE връзка.

Microsoft Lumia 535 не е точно това, което очаквахме от първият телефон на  софтуерната компания. Изглежда, че те са поели по вече утъпканият път на Nokia и потребителите към, които се насочват са тези, които не могат да си позволят скъпите флагмани на другите производители.

Според нас Microsoft Lumia 535 ще бъде един чудесен смартфон, на прилична цена и  с повече от достатъчно функционалности за почти  всеки потребител.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.