Начало / Лаптопи / Lenovo ThinkPad Edge E431 – бизнес клас лаптоп

Lenovo ThinkPad Edge E431 – бизнес клас лаптоп

Наскоро Lenovo освежиха своята популярна серия лаптопи ThinkPad Edge. Те се предлагат с по-добър екран, по-добър звук и по качествена уеб камера. Най-вече ни впечатли иновативната и елегантна докинг опция, която изстрелва Edge серията високо в бизнес класа. Това е може би най-добрата Edge  серия до сега. Единствен недостатък според нас е доста бързо изтощаващата се батерия.

Lenovo, както и всички останали производители, попадат под натиска на пазара, който изисква все по-тънки, по-фини и по-секси изглеждащи преносими компютри. За това е видимо старанието им да направят якият, тухлоподобен, матово-черен ThinkPad по-модерен. Новият  ThinkPad Edge E431 е по-лек и по-тънък от миналогодишните си предшественици и като цяло доста по- стилен на външен вид.

Lenovo ThinkPad Edge E431

Може да закупите Lenovo ThinkPad Edge E431 в няколко модификации: имате избор  между процесори Core i3, Core i5 и Core i7, няколко размера твърди дискове,  и операционни системи Windows 7 и Windows 8. Корпуса на лаптопа е изграден от матова  ABS (акрилонитрил-бутадиен-стирен) пластмаса,  материал известен с устойчивостта си на удари и надраскване.   Дебелината на Edge E431 е 0,98 инча и тежи малко под 2 кг.  Въпреки по-тънките рамери, Lenovo са успели да поместят внушително количество портове . От ляво са разположени слот за заключване, един VGA порт, два USB 3.0 порта, HDMI порт и аудио жак. От дясно имаме още един USB 3.0 порт, оптичното устройство, Gigabit Ethernet порт, както и комбиниран порт за адаптер и докинг станция.

1.Основни Харектеристика и Докинг Станция

Интересна е изцяло новата докинг станция  с подобрена проводимост на данните. Новата система използва собствена дата връзка между компютъра и докинг станцията. Тя увеличава скоростите на трансфер на USB, аудио, видео и Ethernet  в сравнение с обикновените USB докинг решения, като почти няма влияние върху общата производителност на лаптопите от Edge серията. Докинг станциите са без конкуренция и са предназначени за вечно бързащи и заети хора, които търсят начин бързо да напуснат и след това да се завърнат заедно с лаптоп под ръка към бюро си пълно с периферни устройства като външен монитор, мишка, клавиатура, принтер, и Ethernet връзка.

Докинг станция на Lenovo ThinkPad Edge E431

Компактната ( висока само 13,5 см) докинг станция захранва и зарежда лаптопа, като същевременно осигурява допълнителни два USB 3.0 и два USB 2.0 порта, HDMI и Gigabit Ethernet портове, както и аудио жак. Докинг станцията се продава допълнително на цена от $119.

14 инчовият дисплей (1,366 x768 пиксела) е една от най-незабележителните черти на ThinkPad Edge E431. Не  считаме екрана по никакъв начин  за неприемлив, но той просто не е толкова ярък, нито неговите нива на черното, толкова дълбоки като  екраните, които  виждаме на много  от конкурентни модели.  Голямо подобрение в сравнение с миналогодишния модел е новата звукова система, с която качеството на  звука е значително по-добро. Въпреки, че  Lenovo ThinkPad Edge E431 не е проектиран като машина насочена към обикновения медийно-ориентиран потребител, все пак  подобрения дисплей и качество на звука са  много по-подходящи, в сравнение с вгражданите в миналогодишния модел E430.

Друго много добро подобрение в сравнение с минала година е новата 720p HD Уеб камера. Видео изображението  изглежда детайлно, цветовете са точни, и честотата на кадрите е сравнително гладка.

Клавиатурата на ThinkPad Edge E431 е характерната за Lenovo, AccuType – една от най-удобните клавиатури за продължително писане. Тъчпада е  с нов дизайн без изразени бутони, подобен на повечето съвременни лаптопи.

Lenovo ThinkPad Edge E431 с добре позната клавиатура и нов тъчпад

Един коментар

  1. Газара

    Леново не са най-добрата марка, но този модел кефи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.