Начало / Download / Internet Explorer 8

Internet Explorer 8

Internet Explorer все още е най-използвания  уеб браузър в света, въпреки усилията на Google и Mozilla да му отнемат короната. Новият Internet Explorer 8 ( IE 8 ) пристига с доста подобрения и новости в сравнение с предишните версии.

Една от новостите е наречена Web Slices, която ви позволява да запишете предварително определени части от уеб страница и да ги прегледате по-късно. С IE 8 вместо да обикаляте новинарските сайтове, то последните новини идват при вас автоматично ( е първо трябва да си поиграете с настройките). Интересна новост е и автоматичното оцветяване на отворени свързани табове и тяхното подреждане. Функцията sandboxing е доста интересна. Когато някои отворен таб забие, то самият браузър няма да забие, и дори ще се опита да възстанови проблемната страница.

В IE 8 е акцентирано върху поддръжката на вече утвърдени уеб стандарти ( за разлика от предните версии) и това се усеща както от потребителите, така и от уеб дизайнери и програмисти. Затова има и бутон за съвместимост с IE 7, така че сайтове, създадени специално за IE 7, да могат да бъдат прегледани.

Процесът на инсталация на IE 8 все още изисква рестартиране на компютъра ви, а това не прави впечатление на потребителите, най-меко казано. Няма причина всички потребители ползващи по-стари версии на браузъра, да не преминат на IE 8 . Все пак това е последната излязла стабилна версия на Internet Explorer.

  • Цена: безплатен браузър
  • Операционна система: Windows XP/2003/Vista/7

Свалете Internet Explorer 8 от ТУК>>>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.