Начало / Новини / Internet Explorer 8 – Уязвим

Internet Explorer 8 – Уязвим

Microsoft се изправи пред друг проблем в сигурността на Internet Explorer 8 (IE8). Преди седмица правителствените служби в Европа отказаха да използват IE8 заради дупка в сигурността. Тя тъкмо беше отстранена и се появи нова дупка. Този път проблема е открит от фирмата Core Technologies занимаваща се със мрежова сигурност.

Хорхе Луис Алварес Медина, консултант по сигурността от Бостън работещ за Core каза, че има три или четири начина за провеждане на този вид атака с помощта на серия от четири или пет малки уязвимост в IE.

Въпреки че нито една от уязвимостите сама по себе си не са достатъчно сериозни, за да се компроментира дадена машина, хакери могат да добият контрол над чужд компютър, чрез използване на всички тях наведнъж.По този начин хакерът ще има  достъп до всички данни в компютъра.

Core работят с „Майкрософт“ за намиране на начин за намаляване на риска, но добави, че според него други уязвимости ще се появят и дори и след решение на тези. Това е лоша новина за Microsoft, който се опитва да убеди потребителите да използват  Internet Explorer 8, а не да изтеглят Firefox и Chrome.

Един коментар

  1. Как да инсталирам Explorer 8? Възможно ли е?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.