Начало / Хардуер / Intel i7-980X – шест ядрен Gulftown

Intel i7-980X – шест ядрен Gulftown

Съдейки по най-новата история, AMD ще предпочете, техния нов  шест ядрен процесор, който в момента е известен с кодово име Thuban, да бъде по-ценово ориентиран.Както беше потвърден на AMD’s Analyst Day през ноември 2009 г., Thuban ще бъде част от платформата LEO и ще е базиран на съществуващите в момента Phenom II.

Intel от своя страна,  имат намерението да пуснат нов чип с кодово  име Gulftown ( I7 980X). A сега ето още малко подробности за първият интелски шест ядрен процесор.

Според слайдa публикуван на страниците на PConline, чипът ще бъде продаван като Intel Core i7-980X ( не Core I9). Тактовата честота на процесора е 3.06GHz, подкрепени от 12MB L3 кеш ,Hyper-Тhreading ( добвяйки 6 виртуални ядра) и разбира се турбо технологията на Интел.

Процесорът е предназначен за потребители, които вече притежават  X58 базирана дънна платка и искат най-бързия процесор за парите си. Точно това им предлагат от Интел, Core i7-980X – шест ядрено чудо, произведено по  32nm процес и притежаващо всички обичайни екстри за LGA1366 процесорите.

Очаква се премиерата на новия Core i7-980X да бъде през март 2010 г., на съвсем очаквана цена за Intel от 999$.

ASUS вече обяви цялостна линия дънни платки поддържащи новия шест ядрен процесор Core i7-980X.

2 коментара

  1. Ох на бате да ми падне само хубавото процесорче.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.