Начало / Интернет / Inbox от Gmail

Inbox от Gmail

Inbox е новото приложение на Google, с което може да управлявате пощата си в Gmail. Inbox е разработено основно за мобилната операционна система Android, но е достъпно и за десктоп на адрес http://www.google.com/inbox/. Inbox предлага някои нови и интересни функции с, които да улесните воденето на кореспонденция. Целта е по лесно да се ориентирате в многобройните съобщения и да отсявате важните.Най-интересното е разширеното автоматично групиране на съобщения: рекламни, социално мрежи, плащания, пътувания, създаване на напомняния, разделения седмични, месечно …

Inbox-By-Gmail

Впечатление прави изчистеният и интуитивен интерфейс на Inbox с типичен Material design, който е налице при всички нови и обновени приложения на Goоgle. С приложението се работи много лесно и потребителите бързо се ориентират в обстановката. Може би най-лесно се възприема от потребителите на Android Lillipop.

Inbox-By-Gmail-on-Android

Групирането на кореспонденцията в раздели не е непозната на използващите Gmail. Google представиха групирането по раздели още през 2013, като в Inbox те остават не променени: Рекламни съобщения, Актуализации, Социални. В тях попадат автоматични разпознати писма от социалните мрежи, реклами кампании и автоматично генерирани актуализации (писма, фактури, извлечения). Личната ви поща както до сега се сортира на първа страница и ясно се откроява от ежедневния поток. Съобщенията категоризирани като спам отиват в съответната папка Спам. Добавени са още няколко раздела като: Финанси- където се сортират извършени онлайн плащания (paypal), Покупки – писма относно покупки онлайн (Ebay), Пътувания – резервации, самолетни билети и други.

Ако, Inbox не успее успешно да разпознае дестинацията на някоя кореспонденция може ръчно да зададете приоритетите по-които тя да се сортира. Може да пренасочените извлеченията от кредитните Ви карти към раздел Финанси, а телефонната Ви сметка към Плащания.

Освен това писмата се групират по време на получаване. В началото се подрежат кореспонденциите от деня, след това от предишният ден, следващата група е за оставащата част от текущият месец, след това се подреждат съобщеният подредени по месеци в текущата година.

Inbox-By-Gmail-Desktop

Inbox се отваря директно в раздела Входяща поща. В нея са разположени другите раздели и най-важните Ви кореспонденции. Отделните раздели се разлистват при кликане или потупване върху тях. Може да извикате хоризонталното меню разположено в дясно, което е типично и за Gmail, като докоснете или кликнете върху бутона с три хоризонтални линиии до надписа Вх. Поща.

Може да управлявате писмата  или разделите от бутоните, които се появяват до заглавието на кореспонденцията от лявата му страна.

Inox-by-Gmail-Compose

За да започнете ново писмо трябва да натиснете големия, червен кръгъл плюс бутон в в левият десен ъгъл на екрана. Той дава бърз достъп до последните Ви кореспонденти, както и възможност да започнете нова кореспонденция, да създадете напомняне или да изпратите покана на приятел за приложението.

Нова функция в Inbox е възможността да съставяте напомняния. Така приложението може да служи като планер и да отнеме тази роля от Google Calendar.  Друга новост е възможността да закачате важни напомняния и писма в началото на Входяща Поща с помощта на функцията Pin.

Както споменахме за сега приложението е достъпно само с покани. Може да заявите, желанието си за получаване на такава на адрес inbox@google.com.  Ние от екипа на Computers-bg.net също имаме няколко под ръка и сме готови да ги споделим с Вас. Пишете ни в коментарите, както и вашите впечатление от Inbox от Gmail. Дали приложението ще замени стартирания Ви Gmail за Android.

Може да свалите Inbox от Gmail за Android от Google Play. 

Десктоп приложението е достъпно на адрес: https://inbox.google.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.