Начало / Новини / HP откри Технологичен Център в София за 10 милиона лева

HP откри Технологичен Център в София за 10 милиона лева

HP е инвестирала 10 милиона лева в нов технологичен център намиращ се в Бизнес Парк София. Това е най-голямата инвестиция от този вид на компанията в Европа. На откриването, в началото на този месец, са присъствали българския премиер Бойко Борисов, министъра на транспорта, информационните технологии и комуникациите Ивайло Московски и посланикът на САЩ Марси Райс.

Целта на лабораторията е да даде на техническия персонал на HP България, практически опит с най-новите технологии на компанията.

технологичен център на HP в София

Лабораторията ще осигури и подкрепа за местните академични институции, като  Техническия Университет в София, Софийския Университет , Нов Български Университет, както и на софийската професионална гимназия по електроника Джон Атанасов. Учениците от тези институции ще могат да използват ресурсите на HP за целите на своето обучението.

Това ще помогне и на самата фирма по-лесно да си намира квалифицирани служители в бъдеще.

HP е наела над 6000 ИТ професионалисти в София през последните девет години. В момента, HP е открила 60 нови работни места в българската столица.

IT сектора в България работят над 20 000 софтуерни инженери в самостоятелни роли. Приблизително още 20 000 ИТ специалисти работят в аутсорсинг компании, което превръща ИТ Сектора в най-бързо развиващият се сектор на Българската икономика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.