Начало / Интернет / Google Maps: История на местоположенията

Google Maps: История на местоположенията

Хващам се на бас, че не знаете за тази функция в Google Maps – История на местоположенията.   За какво става въпрос?  Буквално, Google Maps следи всяка ваша стъпка и  прилежно отбелязва всяко място, на което сте били върху карта, която може да проверите тук.  Трябва само да влезете със същият акаунт, с който ползвате вашият смартфон и и запис на местоположенията  Ви от последният ден до  месец ще светнат с червени точки на картата.

Хайде пробвайте – История на местоположенията

Побиваха Ви тръпки нали?Google-Maps-locationhistory

Всички знаем, че без значение от строгите настройки, които  може и да се  опитваме да  прилагаме, личната ни информацията  се събират и съхраняват някъде.  Но, когато видите на  двуизмерно изображение маркировка  на всекидневният Ви маршрут със случайни отклонения към кино или къщата на един приятел, осъзнавате суровата действителност.

Все пак,  трябва да дадете разрешение на Google за да почне да следи местоположението Ви. Това, става като разрешите ‘location services’ в личните настройки на телефона. Съответно, може и да изключите функцията: от менюто на Google Maps, изберете Настройки → История на местоположенията → Без съхраняване.

От  Goоgle, твърдят че събираните на данни е абсолютно анонимно и само Вие имате достъп до тях. Компанията използва събраната информация, само за да доставя по качествени услуги, като най-прекият път от работата Ви до вкъщи.

А Вие как се чувствате, след като знаете, че големите корпорации следят всяка ваша стъпка? Споделете с нас в коментарите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.