Начало / Download / Google Chrome 4.0 Download

Google Chrome 4.0 Download

За малко повече от една година, Google Chrome изненада потребителите и най-вече критиците, като завзе пазарния дял повече от 4 на сто при браузърите. Резултата е съвсем заслужен. Chrome 4 е невероятно бърз браузър, по-стабилен от предишните версии, поддържа  разширения, bookmarks и някои много важни  нововъведения като HTML5.

Google Chrome е базиран на WebKit,  същия двигател с отворен код, на чиято база са изградени и Apple Safari,  мобилната платформа на Google Android, както и няколко други уеб инструменти. Разликата е в използвания JavaScript, като по този начин е създаден различния интерфейс на Chrome. Вместо традиционните инструменти, Google Chrome поставя табовете най-отгоре. Интересното е, че табовете могат да се преместват, да се отварят в нови прозорци и след това отново да се обединят в един прозорец с множество табове. Другото предимство на Chrome е, че всеки таб е представен като различен процес и когато един от табовете забие, другите продължават да работят.

Полето за търсене и адресната лента са обединени в ново поле наречо „Omnibox“, който включва предложения за URL адреси, подбрани от историята на браузъра и предложения за търсене в търсачката по подразбиране. Chrome помни сайтовете който сте посетили, и при ново стартиране, ви показва с thumbnail най често посещаваните сайтове. Можете са създавате икони за бърз достъп от работния плот на компютъра до уеб-адреси  като  Gmail и др. . В стелт режим,  Google Chrome ви позволява да сърфирате без записване на историята на браузене и без употребата на „бисквитки“.

Разбира се, Chrome има и някои проблеми като работа с PDF документи или случайни зависвания, но те са доста малко. Заслужава си да се следи развитието на този браузър.

 • Цена: Безплатен Софтуер
 • Операционна система: Windows 2000/XP/Vista/7

Може да свалите Google Chrome 4.0 от ТУК

Или от официалния сайт

12 коментара

 1. tova e nai hubavata programa

 2. kakvo

 3. bati ot kade da q downloadna .. taq google chrome versiq 4

 4. Здравейте

 5. Супер

 6. Chrome ми трябва на Български език. Благодаря.

 7. Добра ееее 🙂

 8. Chrome е много як

 9. Много добър браузър

 10. ami nqmam

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.