Начало / Download / Google Chrome 21 с Retina дисплей и Camera API

Google Chrome 21 с Retina дисплей и Camera API

Преди няколко дни излезе Google  Chrome 21. Три са значимите  нови добавки  в иначе незабележителния от към промени релийз. Конкретно, Chrome 21  вече поддръжка високата резолюция на Retina дисплея в новата линия MacBook компютри, вграденият getUserMedia JavaScript програмен интерфейс дава възможност на HTML5 приложения да се свърват с вашата уеб камера,  добавена е поддръжка за Gamepad API. За момента това са добри новини  за уеб разработчици, докато потребителите ще могат да се възползват от тези новости  в по-дългосрочен план, когато те се вградят в  нови онлайн игри и уеб приложения.

Поддръжка Retina дисплей в новият Apple MacBook Pro  е нововъведение насочено изцяло  за потребителите на на Mac, но другите две функции са достъпни за всички десктоп платформи.

За да разберете най-точно какво е  getUserMedia JavaScript API, добра идея е да пробвате Sketchbots, Chrome експеримент, проектиран специално, за да покаже  нагледно как HTML 5 може да взаимодейства с  вашата камера в Chrome и ефективно да замени Flash. Сега уеб разработчиците могат да се съсредоточат върху използването на HTML5, а потребителите,  да бъдете уверени че ще дойде деня, в който използването  уеб камера,  няма да означава  стартиране Flash  приложение, което  неминуемо изтощава лаптоп или нетбук батериите.

И накрая, геймърите в общи линии и разработчиците  на уеб базирани игри по-конкретно, могат да се радват заедно на  прибавената  поддръжка на на Gamepad API. Подобно на на Firefox 14 , Chrome също вади няколко трика  за любителите на онлайн игри. Отделно от тези три функция, в новата версия  има  редица корекции на грешки и фиксове в сигурността.

Ясно е,  че Chrome е не просто бърз браузър, той става все по-мощен и уеб сърфирането  не е единствената област в,  която се фокусира развитието му. Въпреки че,  Firefox добавиха значителна хардуерна  акселерация с цел подобряване производителността на браузъра, Chrome не изостава в развитието си. Новите функции означават че, HTML 5 и игрите  са много важни за  Google и за бъдещето на Chrome като доминиращи уеб браузър.

  • Цена: безплатен браузър
  • Операционна система: Windows XP/Vista/7

Свалете Google Chrome 21  от ТУК>>>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.