Начало / Download / Google Chrome 20 – версия на български език

Google Chrome 20 – версия на български език

Google  пусна   поредният ъпдейт на  все по-успешният  си браузър  Chrome.   Ако сте очаквали нови  вълнуващи функции в юбилейния релийз на Google Chrome  под номер 20 за съжаление ще останете разочаровани.  Във версия 20 не са забелязват значителни промени в функционалността на потребителско ниво, освен над 20-те открити и коригирани бъгове в сигурността, (за които на откривателите са изплатени общо $ 11.500),  повечето новости  са „под капака“ и  се отнасят главно за разработчици.

В официалният списък с промени Google  излагат  подробно всички  фиксирани бъгове в сигурността, но не конкретизират наличието на други промени, въпреки че има някои почти незабележими корекции в дизайна и работата на  браузъра.  Различни поправки и подобрения на стабилността подобряват  сърфирането с Chrome и  бутона „New Tab“ е по-голям – малко по-широк, отколкото преди.

По техническите  ориентираните промени  в  Google Chrome 20 включват :

  1. Добавен е  HTML5 datalist – функция, която   предоставя списък  с предполагаеми  HTML5 стойности от падащо мен. Ккогато потребителят  започне изписването на HTML5  код,  тогава подходящи опции се появяват от падащия списък, като може да се продължи и с въвеждането на нова стойност без да се избира от  готовите предложенията.
  2. Има добавени нови функции за мобилни разработчици – настройката  The Web Inspector (Ctrl + Shift / Cmd + I или F12)  вече предоставя полезната „“Override device metrics” “ опция за преоразмеряване на размера на прозорец и мащабиране на шрифта, а опцията  “Emulate touch events” симулира  работа със сензорен екран.
  3. Добавени са нови страници  в Chrome:  chrome://inspect/ – показва списък на текущите разширения и отворени  раздели с препратки към Web Inspector, chrome://omnibox/  –  показва резултати от търсенето на конкретен Omnibox термин , chrome://policy/ – използва  се за прилагане на групови правила в големи компании

Промените в Google Chrome 20 са видими  най-вече в зад кулисите поправки  в сигурността и технически промени за разработване и подпомагане работата на уеб приложения, които не вълнуват  особено много потребителите, но имат значителна роля за израстването  на Chrome  до  най-популярният  интернет  браузър .

  • Цена: безплатен браузър
  • Операционна система: Windows XP/Vista/7

Свалете Google Chrome 20  от ТУК>>>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.