Начало / Интернет / Google стартира AdSense за игри

Google стартира AdSense за игри

Вчера 07.10.2008г., Google обяви старта на новата програма AdSense за игри – рекламна платформа на пазара на видеоигри. В дългосрочен план се очаква отговор на въпроса, какво планира да прави Google със закупената през февруари 2007г. AdScape Media. В началото AdSense за игри ще се фокусира върху поставянето на различни форми на реклама във флаш-базирани игри както и в някои големи заглавия. Първите фирми изявили желание да станат партньори на AdSense за игри са PlayFish, Mochi Media, Demand Media и Konami.

На по-късен етап AdSense за игри ще се използва за пускане на реклами в добре известни заглавия като Frogger и Dance Dance Revolution. Първите рекламодатели в AdSense за игри са , eSurance, Sprint, и Sony Pictures Entertainment. Това показва, че Google са си направили сметката добре, и че смятат да припечелят някои и друг милярд в долари от новата си програма.

Разбира се използването на игри като рекламна платформа, е пазар с няколко добре установени играчи, като Microsoft, DoubleFusion, и IGA.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.