Начало / Смартфони / Galaxy Tab S – нов таблет от Samsung

Galaxy Tab S – нов таблет от Samsung

Днес Samsung представи новия си андроид таблет Galaxy Tab S. Всъщност бяха представени два модела на Galaxy Tab S с 8.4 и 10.5 инчов дисплей. До сега всички производители сравняваха новите си таблети с тези на Apple, но според нас това скоро ще се промени. Простата причина е, че новите Galaxy Tab S таблети са много по-добри от предложенията на Apple в ценовата си категория както по функционалност, така и по характеристики. Цветовете в които се предлага Galaxy Tab S са Titanium Bronze и Dazzling White.

Samsung_Galaxy_Tab_S

Цената на 8.4 инчовият Galaxy Tab S е 399$, а на 10.5 инчовият модел е 499$. Те са позиционирани срещу iPad Mini Retina и iPad Air. Започвайки от теглото виждаме, че 8.4 инчовият Galaxy Tab S тежи точно 294 грама. Големият му събрат е с маса 465 грама. Максималната дебелина и на двата модела е точно 6.6 мм. като те са значително по-леки и тънки от конкурентите на Apple. Въпреки това и двата таблета се усещат доста солидни в ръцете ви, благодарение на специалното покритие на гърба.

Samsung_Galaxy_Tab_S_back

Основното нещо за което потребителите използват таблет е за да гледат клипове и филми, да сърфират в Интернет и да играят игри.  Затова Samsung са заложили на Amoled екрани с резолюция от 2.560×1.600 пиксела (така наречената 2K). Да Ви кажа честно не очаквахме такава топла и приятна за окото картина, но изглежда Samsung доста са се постарали. На ярка дневна светлина качеството на картината е повече от задоволително, което не може да се каже за моделите на Apple.

Сърцето на Galaxy Tab S е осемядрения процесор Exynos 5. Той е собствена разработка на Samsung. Представлява два четириядрени процесора работещи заедно. Главния е с честота 1.9GH/z, а спомагателния 1.3GH/z. Как точно се разпределят задачите между двата все още не ни е много ясно. Виден е обаче резултата, а именно че Galaxy Tab S може да възпроизвежда видео в продължение на 11 часа преди да му падне батерията и то на резолюция 2.560×1.600 пиксела. Батерията на моделите на Apple издържа само 10 часа възпроизвеждане на видео при резолюция на екрана от 2.048×1.536.

Останалите характеристики на Galaxy Tab S са доста стандартни. Получавате 3GB рам, 16GB вътрешна памет (разширяема до 128GB  посредством флаш карта с памет), поддръжка на Wi-Fi b/g/n и Wi-Fi direct, 8 MP задна камера с led светкавица и 2.1 MP предна камера за селфита.

Още в самото начало на продажбите на Galaxy Tab S, можете да се сдобиете и с доста аксесоари за него. Предлагат се удобни калъфи, пълноразмерни клавиатури (доста удобни при това) и много други.

Samsung_Galaxy_Tab_S_accessories

В заключение искаме да кажем, че според нас Samsung Galaxy Tab S е по-лекия, по-тънкия, по-бързия, с по хубав екран таблет сравнен с моделите на Apple.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.