Начало / Download / Foxit Reader 4.0

Foxit Reader 4.0

От дълго време Foxit Reader е най-добрата алтернатива на Adobe Reader за Windows, но в най-новата версия на популярния безплатен PDF четец, като че ли нещата тръгват леко надолу. Докато скока от версия 2 до версия 3 бе голям като възможности и функции, версия 4 добавя някои нови функции, но също така създава и някои неприятни впечатления.

Инсталационният процес е станал по-тромав. Той автоматично ще потвърди лицензионното споразумение с Foxit,  но също така ще иска  да инсталирате лентата за търсене на Foxit която променя началната страницата в браузъра ви на Ask.com. Имате възможност да инсталирате плъгина на Foxit за Firefox, както и да създадете икони на десктопа за бързо стартиране. Няприятното е, че се създава и икона към eBay. Също така, в нашите тестове, при инсталиранен на Foxit Reader, тя стана стандартен четец на PDF, въпреки че ние не избрахме тази опция.

Интерфейсът на версия 4 е почти неразличим от предходните версии. Лентата с инструменти все още съдържа дълог списък с икони. Дизайна и не е лош, но изглежда много като стандартна Windows XP лента, което може да се стори остаряло на някои потребители.

Версия 4 на Foxit Reader добава някои полезни нови функции, които напомнят защо алтернативите на Adobe Reader са толкова ценни. В допълнение към табулираното четене на PDF и автоматичното превъртане, се оказва, че Foxit премахва изискването си потребителят да инсталира лентата с инструменти на Foxit, преди да сa достъпни до функциите за редактиране, като подчертаване, коментиране и създаване на хипервръзки. Има една нова функция, Текст, която автоматично ви позволява да видите PDF документ като чист текст, доста полезно в някои случаи.

Въпреки това във Foxit липсват доста от стандартните за Adobe Reader функции, като например създаването на PDF документFoxit Reader насърчава използването на онлайн съвместна система, наречена OnDemandCM която се зарежда в програмата, когато отворите Foxit Reader без да сте отворили PDF документ. След като инсталирате добавка, ще бъдат поканени да се регистрирате в уеб сайта на Foxit, но използването на самата услуга не е безплатно.

По време на половин дневния тест Foxit Reader се представи задоволително. Имаше леки моменти за зависване на програмата ( за секунда, две ). Като цяло обаче Foxit Reader все още е по-лек от  Adobe Reader и е доста добра алтернатива.

  • Цена: Безплатен PDF четец
  • Операционна система: Windows XP/Vista/7

Свалете Foxit PDF Reader 4.0 от ТУК>>>

Един коментар

  1. back online

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.