Начало / Download / Firefox 28 улеснява възпроизвеждането на мултимедия

Firefox 28 улеснява възпроизвеждането на мултимедия

Излезе поредната версия на популярния браузър Firefox.  Ключовото въведение във новият релийз на Firefox 28 за настолни компютри и Android е възможността за възпроизвеждане на мултимедия от ново поколение без нуждата от допълнителни приставки. В същото време, имаме лоша новина  за потребителите (около 1000 на брой) на Firefox в Metro Windows.

На всички платформи, Firefox вече поддържа нативно VP9 видео декодиране. За тези, които не знаят, VP9 е наследник на кодека VP8. И двата  попадат в обхвата на проекта WebM на Google, който има за цел да предоставя свободни уеб кодеци.

Firefox 28

Firefox 28 за Десктоп

Въпреки, че не е основен ъпдейт, в Firefox 28 са направени няколко специфични промени,  които наистина  си заслужава да отбележим. В версията за Windows е премахната поддръжката на Firefox Metro за Windows 8, докато в версията за OS X e добавена поддръжката на Web notifications. Променен е и дизайна на плъзгача на контрола на звука в HTML  5 видео/аудио плеъра и е въведен видео кодека Opus от WebM.

Редица нововъведения се отнасят основно за разработчиците на страници и приложения. Поправени са и редица грешки в сигурността, една от която критична.

Firefox 28  за Windows е достъпен за изтегляне в края на публикацията.

Firefox-28 за Android

Firefox 28 за Android

Основните промени в Firefox 28 за Android изглеждат сходни с тези на десктоп версията: VP9 декодиране, WebM с Opus, и HTML5 аудио / видео контрол. Има няколко промени в интерфейса, включително опция за изключване на автоматично изчезващия „Awesomebar“, бутони за бързо споделяне в социалните мрежи, и корекции в опциите за избор, копиране, и изрязване на текст, приспособени към  Android.

Може да свалите  Firefox 28 за Android от Google Play

Firefox за Windows 8 Touch

Както споменахме, Mozzila изоставиха проекта  Firefox Touch пригоден за работа със сензорни екрани в графичната среда  на Windows 8, поради липса на интерес от страна на потребителите.  Компанията има намерение са съсредоточи силите си в нови проекти.  Все пак, бета версията ще остане достъпна за сваляне от тук.

Ако ви е трудно да следите всички тези скоростни актуализации, не се притеснявайте. Firefox 29 ще бъде достъпна в края на месец Април.

  • Цена: Безплатен браузър
  • Операционна система: Windows 2000/XP/2003/Vista/7

Свалете Firefox 28  на български език от ТУК>>>Свалете Firefox 28

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.