Начало / Download / Firefox 27 за Desktop и Android, Firefox Beta за Windows 8 Touch

Firefox 27 за Desktop и Android, Firefox Beta за Windows 8 Touch

Firefox new LogoMozzila пуснаха поредният бързоскоростен релийз на десктоп версия на браузъра Firefox за Windows, Linux, Mac и мобилна версия за Android.  Firefox 27  идва с повече сигурност предоставена от активирания TLS протокол, разширени социални  възможности на Social Api  и по-бърз интернет с добавянето на SPDY 3.1.  След близо година разработка е готова и бета версията Firefox Touch оптимизирана за работа върху таблети и смартфони и специално разработена за  Windows 8.

Firefox 27 update

Общото между новите  версии на Firefox  27 е активацията TLS протокол.  Това е криптографски протокол (като добре познатият ви SSL), който осигурява сигурност на връзката Ви,  примерно когато извършвате плащане с кредитна карта он-лайн.

Firefox 27 за Desktop

Social-API-in-Firefox

Във  релийза на Firefox 27  за настолни компютри и лаптопи е включена актуализация на Social API, която позволява на много партньори за социална интеграция да изпращат уведомления по едно и също време. Преди това, потребителите можеха  да видят само уведомления от доставчикът, който са посочили в своята лента с инструменти  във Firefox.

Social API за първи път се появи в Firefox 17 през ноември 2012 година. Mozilla разработи функцията  за да може социалните услуги  да се интегрира директно във Firefox и  потребителите  да бъдете в крак с най-новите социални събития, без да се налага да превключвате между или отварят нови допълнителни раздели. Досега, Mozilla  е добавила  следните социалните партньор: Facebook, Cliqz, Mixi, MSN и Weibo, последните от които са: Delicious и Saavn.

Добавена е и поддръжка на  SPDY 3.1, мрежовият протокол разработен от Google в проекта Chromium, целящ да направи мрежата  по бързо и сигурно място.

Добавени са още нови промени насочени директно към разработчиците, поправени са 27 грешки  и пропуски в сигурността, 5 от които критични.

Ще да свалите Firefox 27   на български език за  Windows 7/XP в края на страницата от бутона Download.

Firefox 27 за Android

Мобилната версия на Firefox 27  за Android не се радва на много и вълнуващи нови промени. Добавени са няколко нови езика към езиковата библиотеката: литовски, словенски, южно- африкански английски  и тайландски: има малка промяна в потребителски интрефейс  дължащо се на пренаписване на системната за кеширане на уеб иконите(favicon). А, относно дизайнът, потребителите би трябвало да се насладят на по-добра четливост с новият фон, зададен подразбиране, Clear Sans.

Може да намерите Firefox 27  за Android в Google Play Store

Firefox-for-Windows-8-beta

Firefox за Windows 8 Touch Beta

Готова за тестове след почти една година разработка е бета версията на Firefox за последната  операционна система Microsoft.  Тя е оптимизирана за работа със сензорни екрани, а дизайнът й е съвместим с плочките на Modern интерфейса на Windows 8.  Firefox for Windows 8 Touch Beta има нов стартов екран с разположени в него менюта на Top Sites, Bookmarks и History под формата на правоъгълни плочки, които стават достъпни чрез потупване върху тях.  Запазени са и добре познати елементи като Awesome Bar(както са известни  адресната лента и лентата за търсене във Firefox ).  Браузъра поддържа  характерни жестове  за работа със тъч дисплей като „натискане“, „щипване“, „разтягане“ и „плъзване“.  Приложението може да се отваря в различни изгледи и е интегрирано  в Windows Share, което улеснява споделянето на уеб съдържанието  в социалните мрежи.

Може да свалите Firefox for Windows 8 Touch Beta от тази  страницата  Download в сайта  на Mozzila.

Firefox продължава да бъде един от най-предпочитаните от потребителите браузъри. Той вече е достъпен за различни платформи и операционни системи, така че можете да изберете версията подходяща за вашето устройство.

  • Цена: Безплатен браузър
  • Операционна система: Windows 2000/XP/2003/Vista/7

Свалете Firefox 27 на български език от ТУК>>> Свалете Firefox 25

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.