Начало / Новини / Firefox 18 – още по бърз и с подръжка на Retina Display

Firefox 18 – още по бърз и с подръжка на Retina Display

В последната стабилна версия на Firefox  с пореден номер 18 ще откриете по бърз Java компилатор, поддръжка на кристално ясните дисплеи  в най новите Apple продукти, имплантиране на W3C touch events,   и стандартните фиксове в сигурността.

Обновеният браузър на Mozilla  поддържа високо-резолюциионния Retina екран, който е характерен за последните Apple продукти – iPhone 4S,  iPhone 5, трето и четвърто поколение на  iPad, и 13 и 15 инчовите MacBook Pro с Retina Display.

Във Firefox 18 са премахнати  анимираните теми, с които можеше да се променя външният вид на браузъра.  Промяната е свързана с проблеми в продуктивността и нововъведената поддръжка на Retina Display

За повишаване на сигурността при сърфиране, разработчиците на Mozilla дават възможност на потребителите на Firefox 18 да блокират подозрително съдържание,  което е поместено в криптирани страници.

Вградената технология W3C touch events ще бъде полезна на потребителите на устройства с тъч дисплей. Това означава, че сайтове, които реагират на докосване или проследяване на движенията, ще работят  в Firefox 18.

Новият JavaScript JIT компилатор във  Firefox e IonMonkey. Обещанията на производителя  свързани с с него са  за повишаване с до 25% на  производителността при работата със с уеб приложения, игри и други страници съдържащи  тежък Java код.

Фиксовете в сигурността и по добрата производителност са винаги добре дошли. За да извлечете максимална полза от своя браузър, ви препоръчваме да го  обновите до последната стабилна  версия, която ще намерите  в края на страницата.

  • Цена: Безплатен браузър
  • Операционна система: Windows 2000/XP/2003/Vista/7/8

Свалете Firefox 18/български/ от ТУК>>>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.