Начало / Смартфони / Family секция стартира в Google Play Store

Family секция стартира в Google Play Store

Имете ли деца които често се заседяват пред таблета или смартфона? Ако имате, ще разберете защо се радваме, че Google обяви нова „Семейна секция“ в Google Play Store по време на провелата се преди месец Google I / O. В момента можете да видите Family секцията само на уеб-базирана версия на Google Play Store. В момента тече ъпдейт на приложението за различни модели таблети и телефони и версии на Android, като някои от потребителите вече са го получили.

Family в Google Play Store

Идеята е, да се създаде секция в която да се обединят всички приложения ориентирани към детската аудитория. Всяко приложение може да се добави към Family секцията, но трябва да отговаря на определени условия. Те са приложението да бъде одобрено като подходящо за деца от 0 до 12 години. Рекламите показвани в тях трябва също да са подходящи за деца. В приложенията може да се правят покупки, но само след въвеждане на парола (независимо дали сте настроили тази функция или не).

В новата Family секция ще има и специфична подредба на детското съдържания. Приложенията ще са групирани по разпознаваемост на героите в тях. Например всички приложения с Мики Маус, ще бъдат обединени в една обща група.

Според нас Family секцията е много полезна, защото за децата ще бъде по-лесно да намерят приложения с любимите си герой, а родителите няма постоянно да крият кредитната си карта 🙂 .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.