Начало / Download / ESET NOD32 Antivirus 5

ESET NOD32 Antivirus 5

Версия 5 на ESET NOD32 е много добър опит да се създаде антивирусна програма, която се адаптира към ежедневно променящите се заплахи, като се акцентира върху бързото откриване и отстраняване на вируси и други вредители благодарение на използване на „cloud“ и локална база с дефиниции.

Инсталация на NOD32 не е от най-бързите, но и не затормозява машината заради своята тежест. Просто потребителя трябва да премине през множество екрани (хубаво е да прочете какво пише на тях), включително регистрация на антивирусната.

Процеса на регистрация преминава изцяло в програмата – няма нужда да отваряте любимия си браузър. Също така, след инсталацията не се налага рестартиране на компютъра.

Интерфейса на ESET NOD32 Antivirus 5 остава непроменен от версия 4, с изключение на дребни детайли. На главния екран е показан прозорец показващ нивото на сигурност на компютъра ви в момента. По подразбиране зеленият цвят означава максимална защита на компютъра ви. Оцветяването в жълто означава спрян модул, а в червено открита заплаха.

Eset Nod32 Antivirus 5

Левият навигационен панел на антивирусната програма ви осигурява достъп до други функциите Сканиране на компютъра, Ъпдейт, Инструменти и Помощ. Ако не ни е ясно какво точно прави дадена функция, като я посочим с мишката, над нея изскача прозорче с пояснения. Единствения недостатък на интерфейса е, че прозореца Разширени настройки е много труден за откриване.

NOD32 предлага по подразбиране два начина за сканиране на системата ви: Умно сканиране – „Smart Scan“ и Сканиране по избор – „Custom Scan“. ESET е подобрила антивирусните и антишпионски двигатели, така че те не само да откриват заплахи, но и да предотвратяват повреждането на файловете на компютъра ви. NOD32 Antivirus 5 може да блокира работата USB устройства като фалшки, фотоапарати, външни дискове и др. Новият режим за игра автоматично превключва антивирусната програма в тих режим, всеки път когато се стартира игра или филм.

NOD32 притежава отличен съпорт и интерактивни помощни файлове комбинирани в един образователен модул. Наречен „Обучение по киберсигурност“, модула се отличава с интерактивна град, който можете да разгледате, за да научите повече за това как да предпазите себе си, вашите лични данни, както и вашия компютър, когато сте в Интернет. Това е един задълбочен подход, който много ни допадна и бихме искали да го видим и при други антивирусни решения.

Цялостното представяне на ESET NOD32 Antivirus 5 по време на нашите тестове бе задоволително. На тестовият ни компютър първото пълно сканиране отне почти два часа, а следващите бяха в рамките на 20 до 30 минути.  Програмата не използваше много системни ресурси и не се отрази на работата на машината. Препоръчваме тази безплатна за тестове антивирусна програма на всички потребители.

  • Цена: Пробна Версия(30 дни)/ 39,99$(пълна версия)
  • Операционна система: Windows XP / Vista / 7
  • Версия: 5.0.95

Свалете ESET NOD32 Antivirus 5 от ТУК>>>

2 коментара

  1. denislav_valeriev

    харесвам

  2. защо ми връща действието като всичко направих както трябва ;(

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.