Начало / Интернет / Ello – вземете покана за новата социална мрежа

Ello – вземете покана за новата социална мрежа

Напоследък една социална мрежа набира популярност като алтернатива на Facebook. Ello е мястото в мрежата, където се събират всички потребители уморени от хилядите рекламни съобщения, клипове и банери, които ни заливат измежду потока от лично споделяна информация в популярните социални мрежи. Нейните създателите обещават, тя да остане свободна от реклами и никога да не продават данните  на своите потребители на трети лица.

ello

Дизайнът на Ello е изключително минималистичен и елегантен, насочен основно към по-ясен преглед на съдържанието. В мрежата може да споделяте статуси, снимки и видео. Менютата са интерактивни и много семпли под формата на графични бутони.  Само с един клик може да скриете всички излишни елементи и да се фокусирате само върху потока от информация на цял екран.

Може да управлявате два потока на информация: Friends – това, което споделят вашите приятели и Noise – всичко останало.

Личният профил  в Ello също не страда от претрупване на информация: профилна, заглавна снимка, име или прякор и няколко реда за Вас е всичко, което може да споделите с другите потребители.  Сприятеляването става много лесно, с  два  малки бутонa friends and noise до името на потребителя в профила може да определите дали неговите постове  да се показва в потока на вашите приятели или общият шум.  Няма опции за изпращане на лични съобщения, но може да тагвате потребители в постовете си.

Стилно, семпло и елегантно, насочено към споделянето и преглеждането на информация. Предричаме, че @Ello ще стане любима социална мрежа на модни блогъри, дизайнери, артисти, фотографи и всякакви хип интернет елементи, но не мисля, че ще се наложи като мейнстрийм социална мрежа.

В заключение:

Ello е красива алтернатива на социалните мрежи като Facebook и Twetter, които все повече се затлачват от реклами и други форми на маркетингова дейност. Ако, успеете да обедите приятели да се присъденият към Вас,  тя може да бъде чудно място за общуване в мрежата.

Ello е все още в бета версия и регистрацията в нея става само със покани. Ако, желаете да се присъдените, ние от  екипа на Computers-bg.net ще раздадем покани на първите 10 коментирали и заявили искането  си под тази статия.

9 коментара

  1. Ако, може една покана, отдавна си търся, а не ми се чака за да ме одобряд

  2. Ако, може и за мен

  3. Абе, то и Фейс-а така започна…

  4. Тъй де! Ако може една покана и за мен?

  5. Все пак ще ни трябва и по един e-mail адрес. Нещо от сорта на i v a n [at] a b v . b g, за да не го хванат гадни ботове 🙂

  6. МОЖЕ ЛИ ЕДНА ПОКАНА И ЗА МЕН-bacho@mail.bg

  7. iliq1963@mail.bg надявам се и аз на покана

  8. Поканата е изпратена

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.